آگاهی از برند یکی از اصول اصلی و بنیادی هر برند به شمار میآید. تا جایی که تمامی نگاه و فعالیت مدیران و بازاریابان در زمینه گسترش کسب و کار به این مبحث معطوف گردیده است. زیرا کسب و کارها از این طریق سریع تر نتیجه میدهند و میتوان شاهد رشد آنها در کوتاهترین زمان ممکن بود. به عبارت دیگر شاخص آگاهی برند باعث میشود تا برند فراموش نشود و همواره در ذهن مخاطبان جای داشته باشد. برای اینکه به اهمیت و ضرورت کاربرد آگاهی برند در کسب و کار پی ببرید، میتوان گفت که هیچ یک از مشتریان در همان لحظه اول آشنایی با برند، آن را خریداری نمیکنند.
[irp posts=”11057″ name=”اس ام اس مارکتینگ (SMS Marketing) چیست و چه تاثیری دارد؟”]
زیرا مشتری همواره به دنبال خرید یک برند مطمئن و با کیفیت است؛ بدین جهت تا زمانی که به یک شناخت نسبی درباره مشخصات، نحوه تولید، کیفیت و کارایی برند نرسد، درباره خرید و استفاده از آن هیچ تصمیمی نخواهد گرفت. بنابراین شما باید زمینه را برای آگاهی مخاطبان از برند فراهم سازید، تا بتوانید در مسیر رونق و پیشرفت کسب و کارتان موفق شده و به نتیجه نهایی دست یابید. در ادامه به بیان اطلاعاتی درباره آگاهی از برند و کاربردهای آن میپردازیم. در مقاله ای دیگر به توضیح کامل رنگ برند پرداخته ایم.
به تعداد افرادی از یک جامعه هدف که با برند شما آشنا هستند، آگاهی از برند گفته میشود. هرچه تعداد نفرات جامعه بیشتر باشد، به نسبت برند پرفروشتر بوده و در بین مخاطبان ارزش بیشتری خواهد داشت. با یک نگاه گذرا خواهید دید برندهایی مثل اپل، ایفون، اچ پی، سونی، سامسونگ، ایسوس و … در زمینه تولید انواع لپتاپ و موبایل شهرت فراوانی دارند.
به عبارتی میتوان گفت آگاهی از این قبیل برندها خیلی زیاد است و جزء پرمخاطبترین برندهای بازار محسوب میشوند. شما نیز اگر تمایل دارید آگاهی از برند محصول یا خدمات خود را افزایش دهید، میبایست با طراحی و ارائه خدمت یا محصول نوین، نظر مخاطبان زیادی را جلب نموده و در زمینه فعالیت خود از دیگر رقبا پیشی بگیرید. یکی از اصول کلی و شاخص آگاهی برند تعداد مخاطبان (طرفداران) آن برند است. با افزایش تعداد مخاطبان میتوان از کیفیت و کارایی محصول تولیدی مطمئن گردید. در این راستا میتوانید با انجام نظرسنجی از مشتریان نقاط قوت و ضعف برند آگاهی یافته و اقدامات لازم را در جهت تقویت یا برطرف نمودن مشکلات آن انجام دهید.
براساس تحقیقات به عمل آمده مشخص شده که هرچه مشتریان آگاهی بیشتری نسبت به برند داشته باشند، زمان کمتری را صرف خرید میکنند. به عبارت دیگر آگاهی از برند تسهیل کننده فرآیند خرید است؛ زیرا برندهای معتبر و شناخته شده نیازی به توضیح و قانع نمودن مشتری ندارند. از طرف دیگر نیز اعتماد مخاطب به برند جلب شده و با خیال راحت خرید خود را انجام میدهد. در این راستا شرکتهای تبلیغاتی تمام تلاش خود را به منظور افزایش آگاهی مخاطب از برند به کار گرفتهاند. علاوه بر این ممکن است محصولات جدید، مشتری زیادی در بازار نداشته باشند.
[irp posts=”10716″ name=”ویدیو مارکتینگ چیست ؟ | معایب و مرایا ویدیو مارکتینگ”]
به همین دلیل تبلیغات مناسب به منظور آگاهی مشتری از برند و محصول موردنظر تأثیر بسزایی در میزان فروش آن خواهد داشت. (همواره محصولات جدید نسبت به محصولات قدیمی تر نیاز بیشتری به تبلیغ و آگاه سازی مخاطب دارند. چرا که تازه وارد بازار شدهاند و مشتری شناخت درستی از آنها ندارد.) پیشنهاد می شود مطالب ما در مورد صدای برند و داستان برند را بخوانید.
تحقیقات نشان داده که در حدود 90 درصد تصمیمات انسانها به صورت ناخودآگاه است. بدین جهت که مغز برای حفظ انرژی خود تصمیمات ناخودآگاه میگیرد؛ بنابراین ترجیح میدهد برندی را خریداری کند که آن را میشناسد و بک یک شناخت نسبی از آن رسیده است. البته به یاد داشته باشید که اولین خرید مشتری اهمیت چندانی ندارد، اگر مشتری خرید خود تکرار کرد و مجدداً برند و محصولات شما را انتخاب نمود، شما راه را درست رفتهاید و با افزایش شاخص آگاهی برند باعث شدهاید که مخاطب به یک شناخت کلی و جامع از برند و محصول شما دست پیدا کند.
همواره صاحبان کسب و کار به دنبال فروش بیشتر و افزایش سرمایه خود هستند. در این راستا تسهیل فرآیند خرید مشتریان سبب شده تا آنان در کوتاهترین زمان ممکن نسبت به خرید محصولات شما اقدام کنند. با این کار نه تنها درصد فروش شما افزایش مییابد، بلکه با زیاد شدن مشتری، سهم برند شما نیز بیشتر میشود و در پی آن گسترده وسیعی از بازار را به خود اختصاص خواهید داد.
تا جایی که روزانه شاهد فروش چندین برابر بیشتر از گذشته خواهید بود. به زبان سادهتر مشتریان بهعنوان یک رسانه تبلیغاتی میتوانند موجب افزایش سهم برند شما در بازار شوند. البته این کار تنها زمانی محقق خواهد شد که به یک تعریف کامل و جامعی از ” Brand Awareness چیست” برسید و بر اساس آن در جهت پیشبرد اهدافتان تلاش کنید.
در دنیای امروز با توجه به افزایش کالا و خدمات و در پی آن ازدیاد برندها، افراد به دنبال خرید محصولات معتبر و با کیفیت هستند. در این جهت اگر شما باید تلاش کنید با ارائه تبلیغات شفاف و درج محصولات باکیفیت و متناسب با نیاز جامعه، اعتماد مخاطبان را جلب نمایید. در این صورت مشتریان با آگاهی از برند نسبت به خرید آن اقدام میکنند. نکته قابل توجه اینکه جلب نظر و اعتماد مخاطب کار چندان سادهای نیست؛ شما در ابتدا باید ضروریات و نیاز جامعه را بررسی نموده و بر اساس آن اقدام به تولید محصول موردنظرتان نمایید. به عبارت دیگر میتوان گفت با افزایش اعتماد به برند، میزان و درصد فروش نیز افزایش یافته و کسب و کارتان رونق خواهد گرفت.
شاید در نگاه اول پیامهای تبلیغاتی چندان اهمیتی نداشته باشد. اما اگر دقیقتر به این موضوع بنگرید، خواهید فهمید که مخاطب به صورت موشکافانه پیامهای تبلیغاتی (متنی، صوتی و تصویری) را رصد نموده و بر اساس آن نسبت به انتخاب یک برند خاص اقدام مینماید. بنابراین میبایست با توجه به کاربرد آگاهی برند در تبلیغات خود یک نقطه ثابت و مشترک داشته باشید. تنها با کمی دوگانگی در نحوه ارائه اطلاعات به مشتری در زمینه شناساندن کالا و خدمات، ممکن است تعداد زیادی از مخاطبان خود را از دست بدهید.
[irp posts=”10183″ name=”معنی دیجیتال مارکتینگ + 30 فکت باورنکردنی بازاریابی دیجیتال در ایران”]
جمع بندی با توجه به مطالبی که به آنها اشاره نمودیم میتوان گفت آگاهی از برند یکی از نکات مهم و ضروریان در هر کسب و کار به شمار می رود. زمانی که مشتری به یک آگاهی کامل درباره برند و محصول موردنظر خود برسد، راحتتر و سریعتر نسبت به خرید و استفاده از آن اقدام میکند. ما نیز میتوانیم با توجه به گستره وسیع کاربرد آگاهی برند، بستری مناسب برای ارائه خدمات و محصولات خود اقدام کنیم.
البته به یاد داشته باشید که افزایش آگاهی و نفوذ در ذهن مخاطب کار چندان سادهای نیست؛ برای این کار باید ابتدا نیاز جامعه هدف خود را پیدا کنید و بر اساس آن محصولی متناسب با آن نیاز در اختیار مخاطبان خود قرار دهید. پرسونال برند نوعی از برندینگ است که بهتر است در مورد ان بیشتر بخوانید.
آگاهی از برند شاخص آگاهی برند کاربرد آگاهی برند Brand Awareness چیست
درصد مطالعه مقاله