امروزه در بیشتر کسب و کارها بحث برندینگ و برندسازی بسیار به گوش می خورد و بیشتر افراد اطلاعات خاصی در این خصوص ندارند. بسیاری از سازمان ها خودسرانه و بدون هیچ گونه استراتژی خاصی اقدام به ایجاد برند کرده اند و وارد بازار کسب و کار شده اند این کار شاید در کوتاه مدت سودآور باشد اما اگر برند تقویت نشود و از تکنیک های مؤثر و کارآمدی پیروی نکند با شکست مواجه می شود. برای آنکه با مفهوم این دو آشنا شویم بهتر است متن زیر را دنبال کنید.
استراتژی یک ابزار بسیار مهم در موفقیت در زمینه اکثر کسب و کارها است. در واقع استراتژی (sterategy) منابع، اهداف و مسیر درست برای رسیدن به موفقیت را به شما نشان می دهد بهتون پیشنهاد می کنیم مقاله “ استرتژی چیست ” را حتما مطالعه کنید
اگ از خود می پرسید branding چیست ؟ با ما همراه باشید تا پاسخ سوالتان را دریابید. از مهم ترین فعالیت هایی که در یک شرکت یا سازمان توسط مدیریت برند انجام می شود برندینگ یا استراتژی برندسازی است که موجب می شود مخاطبان نسبت به برند آگاهی کسب کنند و جایگاه آن در ذهن مخاطب باقی بماند. همان طور که می دانید برای اینکه یک محصول ، خدمت یا یک شرکت یا سازمان شناخته شود نیاز به انتخاب برند دارد.
در واقع برندینگ یک عمل اتوماسیون بازاریابی است که با خلق یک نام، سمبل، نماد و طرح خاصی فرد یا شرکتی را از دیگران متمایز می کند و برای کسب و کار اهمیت خاصی دارد نه فقط برای اینکه نماد در ذهن باقی بماند بلکه به مشتریان این برند اجازه می دهد که انتظارات خود را با شرکت هماهنگ کنند و طی مراحل مختلفی می کوشد تا برندی منحصربفرد و جذاب معرفی کند. مقاله ” برند چیست ” را بیشتر بخوانید.
ایده ی اولیه برندینگ به تصویب قانونی در انگلستان در سال 1266 برمیگردد، قانونی که نانواها را موظف به حک علائم منحصر به فرد خود بر روی قرص نان کردند تا نان های غیر استاندارد و با وزن کم زودتر شناسایی و پیگیری شوند. اما به مرور زرگران و نقره فروشان نیز از نشان هایی برای متمایز کردن کالاهای خود استفاده کردند. در آمریکا اصول برندسازی از شرکت های تولید کننده توتون و تنباکو شروع شد و بعدها بر روی داروها برچسب ها و مشخصات منحصر به فردی قرار دادند. در زمان مصر باستان نیز آجر سازان برای شناسایی محصولات خود از رقبا بر روی آن ها سمبل هایی را حکاکی می کردند.
اگر میخواهید درمورد ارزش برند بیشتر بدانید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله ارزش برند چیست را مطالعه کنید.
پیشرفت استفاده از برندینگ در نیمه ی دوم قرن 19 بود. انقلاب صنعتی و پیشرفت در سیستم های ارتباطی این امکان را به کسب و کارها داد تا برند خود را در سطح وسیع تری تبلیغ کنند. همانطور که گفته شد همواره صنعتگران در طول تاریخ در تلاش بوده اند تا با شیوه هایی محصولات خود را متمایز جلوه دهند و در نهایت این برندینگ بود که در قرن 20 میلادی تکامل یافت و رشد کرد.
اگر شما بخواهید ارزش کسب و کار خود را بالا ببرید برندینگ در این خصوص از اهمیت زیادی برخوردار است. برای حضور در رقابت یک برند همانند یک اهرم عمل می کند. اگر به برند های با ارزش دنیا نگاهی بیندازید احتمالاً خواهید دید که در بیشتر این برندها، ارزش دارایی های شرکت کمتر از ارزش برند می باشد.
ارزشمند بودن برند در واقع تضمین مناسبی برای فروش محصولات آن می باشد و بسیاری از برندهای معتبر حتی قبل از عرضه، محصولات خود را با قیمتی چندین برابر پیش فروش می کنند و حتی کاربران علاقهمند به این برند، بدون دیدن محصول حاضر هستند آن را پیش خرید کنند و این به معنی اعتماد و اعتبار برند در بین کاربران می باشد و ارزشمند ترین دارایی برای هر برندی قطعاً همین آپشن می باشد که در موفقیت کسب و کار تأثیر بسزایی دارد.
[irp posts=”10375″ ]
برند سازی به معنی استفاده از تکنیک ها و اصول خاص برای آشنا کردن برند خود به مخاطبان می باشد. برندسازی و برندینگ می تواند سود آوری و فروش بیشتر را برای شرکت ها به دنبال داشته باشد. در واقع برند نشانی است که به کارهای یک شرکت هویت می بخشد و به عنوان ابزاری تبلیغاتی برای شناخته شدن استفاده میشود.
در برند سازی شما باید با استفاده از اصول مشخصی برند خود را برای کاربران معنا کنید یعنی در اصل خود را از این طریق معرفی کنید. برای برند سازی یک کسب و کار باید به شیوه های مختلفی برند کسب و کار به نمایش گذاشته شود. قسمتی از برند سازی ریشه در ساخت کمپین دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی دارد. امتحان کردن راه کارهای مختلف بازاریابی به برندسازی منجر می شود. اگر شما بخواهید اسم یک برند یا لوگوی آن را فقط به نمایش بگذارید فایده ای در شناخته شدن برند ندارد بلکه باید به نحوی معرفی شود که افراد با شنیدن نام برند به یاد خدمات و محصولات آن بیفتند. برند سازی انواع و شیوه های مختلفی دارد که شامل موارد زیر است :
مدیریت برندینگ در واقع شامل اصول خاص و مؤثری است که باید رعایت شود. به عبارتی هدف از مدیریت برند ایجاد کردن رابطه ای مؤثر با بازار است ویکی از جنبه های مهم بازاریابی است. مدیریت باید تکنیک هایی را به کار بگیرد که ارزش محصول را بالا ببرد. از مهم ترین اصولی که در مدیریت برندینگ مؤثر و کاربردی هستند شامل موارد زیر است.
[irp posts=”10911″ ]
سازمان ها و شرکت ها برای موفقیت در کسب و کارهای خود بدون در نظر گرفتن اندازه آن به مشاوره برندینگ نیاز دارند. مشاور با بازار ارتباط و تعامل پیدا می کند و محصول و خدمات را به بازار معرفی می کند. مشاور ابتدا با ایجاد یک نام تجاری قوی، ایده های برندینگ را عملی می کند و سطح فروش و سوددهی شرکت را بالا می برد.
از مزایای مشاور می توان به داشتن ارزش افزوده برای سازمان، تلاش کمتر برای جذب مشتری و جلوگیری از گرایش به سایر برندها، افزایش اعتماد مشتری، تشخیص دسته بندی جغرافیایی مشتریان در سطح بازار، فروش محصولات با قیمت بالا، افزایش جذب سفارشات تجاری و … اشاره کرد. به طور کلی مشاور به دو عامل ارزش احساسی برند و ارزش عملیاتی برند توجه می کند و برای این دو عامل برنامه ارائه می دهد.
و مشاوره کسب و کار گفتگویی است که بین یک «متخصص کسب و کار» و یک «صاحب کسب و کار» صورت می گیرد. صاحب کسب و کار می تواند یک گالری دار، فروشنده، مکانیک، سرآشپز، موزیسین، نویسنده، طراح یا صاحب هر حرفه ی دیگری باشد در مقاله ” مشاوره کسب و کار ” به نحوه ی مشاوره در کسب و کار و برندینگ توضیحات دادیم که بهتون پیشنهاد می کنیم مطالعه کنید.
مهمترین اصول برندینگ شامل موارد زیر است.
در وهله ی اول هدف از برندینگ، شناسایی بازار هدف و رقبا و همچنین نقش مهم در ارائه راه حل های مؤثر در حل مشکلات دارد. مهم ترین اهداف برندینگ ایجاد پیام واضح، تأیید کردن اعتبار شما، برقراری ارتباط با مخاطبان از طریق خدمات و محصولات، تحریک کردن افراد برای خرید و پیدا کردن و ایجاد مشتریان وفادار می باشد.
دستورالعمل هایی که می تواند در برندینگ کسب و کار کمک کننده باشد شامل موارد زیر است.
[irp posts=”10795″ ]
اگر در حوزه مدیریت استراتژیک برند فعالیت کرده باشید حتماً می دانید که برندینگ و برند سازی با هم تفاوت دارند. اقداماتی که یک سازمان برای خلق یک برند انجام می دهد برندینگ گفته می شود و گاها پیش آمده که اقدامات و فرآیند برندینگ معکوس پیش رفته و موجب تخریب چهره شرکت شده است. برند سازی حاوی تمام ابعاد و جنبه های ایجاد هویت تجاری و فردی است.
در واقع برند سازی شرکت را تشویق به استفاده از استراتژی ها و تاکتیک ها برای گسترش ارزش برند می کند. هدف از برند سازی خلق یک تصویر واحد در رابطه با شرکت است و اما برندینگ جنبه حیاتی و ضروری شرکت را در بر می گیرد و در واقع صدای بصری شرکت است. برندینگ در واقع بیانیه ی مأموریت ، اهداف و مفهوم شرکت را از طریق برند بیان می کند.
یکی از ستون های اصلی بازاریابی برندینگ است و بدون آن کسب و کار شما برای افراد ناشناخته باقی می ماند. در بازاریابی شما باید محصول یا خدماتی را معرفی کنید در برندینگ با ایجاد جنبه های از قبیل لوگو، شعار تبلیغاتی، رنگ، هویت بصری برند و … پیام محصول یا خدمات را به مخاطبان نشان می دهد و این جنبه ها باعث می شود که از رقبا متمایز شوید.از جمله راه هایی که برندینگ می تواند بر استراتژی بازاریابی در برند تأثیر بگذارد شامل:
با مطالعه مقالات اختصاصی ، می توانید با بازاریابی ایمیلی و ایده های بازاریابی چریکی آشنا شوید.
در حوزه برندینگ آثار گوناگون و ارزشمندی منتشر شده است. در زیر به چند نمونه ی پر طرفدار و محبوب اشاره می کنیم.
پیشنهاد می شود مطلب کپی رایتینگ را مطالعه نمایید. برخی از سوالات رایج :
1.تفاوت برندسازی و برندینگ چیست ؟
اگر در حوزه مدیریت استراتژیک برند فعالیت کرده باشید حتماً می دانید که برندینگ و برند سازی با هم تفاوت دارند. اقداماتی که یک سازمان برای خلق یک برند انجام می دهد برندینگ گفته می شود و گاها پیش آمده که اقدامات و فرآیند برندینگ معکوس پیش رفته و موجب تخریب چهره شرکت شده است. برند سازی حاوی تمام ابعاد و جنبه های ایجاد هویت تجاری و فردی است.
2.هدف از برندینگ چیست؟
در وهله ی اول هدف از برندینگ، شناسایی بازار هدف و رقبا و همچنین نقش مهم در ارائه راه حل های مؤثر در حل مشکلات دارد. مهم ترین اهداف برندینگ ایجاد پیام واضح، تأیید کردن اعتبار شما، برقراری ارتباط با مخاطبان از طریق خدمات و محصولات، تحریک کردن افراد برای خرید و پیدا کردن و ایجاد مشتریان وفادار می باشد.
درصد مطالعه مقاله