مشاوره کسب و کار رایگان + چک لیست مشاوره کسب و کار

راه ‌اندازی و اداره کردن یک کسب ‌‌و کار موفق در عصر حاضر، به تخصص بالایی نیاز دارد. کسی که بخواهد شغل موفقی برای خود ایجاد کند، باید از تمام زوایای بازار کار خویش، اعم از نوع مشتریان و بازار هدف شناخت درستی داشته باشد.

اگر قبلاً افرادی می‌ توانستند همزمان صاحب چند تخصص مختلف باشند، امروزه این امر امکان ‌پذیر نیست و تمام مشاغل به تخصص عمیق برای پیشرفت نیاز دارند. در چنین شرایطی، مشاوره کسب و کار نقش ویژه‌ ای برای ارتقای سطح مشاغل مختلف ایفا می ‌کند. اما آیا ما نیز به مشاوره کسب و کار نیاز داریم؟! با ما همراه باشید تا بطور کامل با خدمات مشاوره کسب و کار آشنا شوید.

مشاوره کسب و کار چیست؟

مشاوره کسب و کار گفتگویی است که بین یک «متخصص کسب‌ و کار» و یک «صاحب کسب ‌و کار» صورت می ‌گیرد. صاحب کسب ‌و کار می ‌تواند یک گالری ‌‌دار، فروشنده، مکانیک، سرآشپز، موزیسین، نویسنده، طراح یا صاحب هر حرفه‌ ی دیگری باشد. در این گفتگو، صاحب کسب ‌و کار، مشکلات، چالش‌ ها، فرصت ‌ها، سابقه و دیگر مسائل کاری خود را با مشاور مطرح می ‌کند.

آن‌‌ گاه مشاور می‌ تواند برای پیشبرد برنامه ‌ها و رسیدن به موفقیت کاری و کسب و کار موفق به آن شخص کمک کند. البته گاهی این گفتگو از سطح مشاوره فراتر می ‌رود و مشاورکسب وکار تبدیل به بیزینس‌ کوچ (مربی کسب ‌و کار) یک فرد می‌ شود. مربیان تنها به گفتگو اکتفا نکرده و خود شخصاً تمام مراحل انجام کار را نظارت می ‌کنند. ممکن است یک کسب ‌و کار مشخص، با دریافت یک جلسه مشاوره بتواند چالش‌ های خود را برطرف کند. اما کسب ‌و کارهایی هم هستند که برای پیشرفت خود به جلسات مشاوره پی ‌در‌ پی نیاز خواهند داشت.

مشاوره کسب و کار چیست

ضرورت مشاوره کسب و کار برای مشاغل

نمی توان دریافت مشاوره کسب و کار را برای تمام مشاغل به عنوان یک ضرورت معرفی کرد، اما کسب‌ و کاری که با چالش‌ها و سؤالات زیر روبرو باشد، به مشاوره نیاز خواهد داشت:

  • کسب ‌و کارهایی که می‌ خواهند از موقعیت کنونی خود فاصله گرفته و سهم بیشتری از بازار هدف را ازآن خود کنند.
  • فروشندگانی که می‌ خواهند مقدار فروش خود را بالاتر برده و آن را به دو یا چند برابر قبل برسانند.
  • صاحبان کسب ‌و کاری که رکود بازار و افزایش قیمت‌ ها، آن‌ ها را مضطرب و نگران کرده است.
  • متخصصین یا صاحبان مشاغلی که در کار خود غرق شده‌ و زندگی شخصی و کاریشان با مشکل مواجه شده.
  • کسانی که ایده‌ های خوبی برای اجرا در کسب ‌و کار دارند اما نمی ‌دانند از کجا شروع کنند.
  • افرادی که فکر می ‌کنند موفقیت بیشتر در کار و فروش امکان‌پذیر نیست.
  • چگونگی جذب سرمایه‌ گذار یا اسپانسر برای اجرای یک کسب‌ و کار.
  • و …..

آیا مشاوره برای کسب ‌و کارهای کوچک هم ارائه می‌ شود؟

هر نوع کسب‌ و کاری اعم از کسب ‌و کارهای کوچک و بزرگ برای پیشرفت و افزایش بازدهی به مشاوره و راهنمایی متخصصان این حوضه نیاز دارند. پس مشاوره کسب و کارهای کوچک نیز توسط مشاوره برتر انجام می ‌شود. شما اگر دورکار هستید، اگر یک فروشگاه کوچک دارید، یا حتی اگر به‌ صورت خصوصی تدریس می ‌کنید، می‌ توانید روی راهنمایی‌ ها و مشاوره کسب و کار حساب کنید.

مشاوره کسب و کار رایگان

چگونه مشاوره کسب و کار رایگان دریافت کنیم؟

در این بخش به مشاوره رایگان کسب و کار (مشاوره کاری رایگان) می پردازیم . معمولاً بیشتر متخصصین کسب ‌و کار، جلسه اول مشاوره خود را به‌ صورت رایگان ارائه می ‌کنند. بنابراین شما می‌ توانید به ‌راحتی یک جلسه مشاوره شغلی رایگان از چند متخصص کسب ‌و کار دریافت کنید. سپس با هرکدام از مشاورین که راحت ‌تر بودید، جلسات خود را ادامه دهید. ارائه ‌ی رایگان مشاوره برای جلسات اول بوده و تنها برای ایجاد حس اعتماد طرفین مشاوره به هم صورت می‌گیرد. ممکن است با خود فکر کنید که این تنها صاحبان کسب ‌و کار هستند که باید به مشاورین اعتماد کنند و از آن‌ ها مشاوره بگیرند. اما در واقع این‌طور نیست.

باید بدانید که علاوه بر اینکه شما به عنوان یک صاحب کسب ‌و کار باید به مشاور کاری خود اعتماد کنید، مشاور کسب و کار رایگان نیز باید به متعهد بودن شما نسبت به انجام فعالیت‌ ها و اصلاحاتی که لازم است، اعتماد کند. وقتی شما به راهنمایی‌ های مشاور خود توجه نکنید، در واقع اعتماد او را جلب نکرده‌اید و ممکن است نخواهد با شما همکاری کند یا اطلاعات بیشتری در اختیارتان بگذارد. پس اعتماد در جلسات مشاوره کسب ‌و کار، باید دوطرفه باشد. این اعتماد معمولاً در جلسه مشاوره کسب و کار رایگان صورت می‌گیرد.

هزینه مشاوره کسب و کار

هزینه مشاوره کسب و کار به‌ صورت قطعی مشخص نیست. در واقع فاکتورهای زیادی در تعیین هزینه‌ ی مشاوره دخیل هستند که از جمله ‌ی آن‌ ها می‌ توان «سطح مشاوره»، «تعداد جلسات مشاوره»، «سطح دانش مشاوره‌ دهنده»، سطح انتظار مشاوره گیرنده»، «محل و چگونگی اجرای مشاوره (حضوری یا غیرحضوری)»، «خدمات افزوده و بیزینس ‌کوچینگ»، «بزرگی پروژه‌ ی کسب ‌و کار» و ….. را نام برد.

مشاوره کسب و کارهای کوچک

برای آشنایی با استارت آپ و نمونه های موفق آن به مقاله استارت آپ چیست مراجعه کنید.

بر اساس این فاکتورها، هر متخصص کسب ‌و کار، هزینه ‌ی متفاوتی برای ارائه ‌ی مشاوره ‌ی خود در نظر می ‌گیرد. شما می‌ توانید در جلسه اول رایگانی که دریافت می‌ کنید، از هزینه سایر جلسات نیز باخبر شوید.

لیست سوالات در مشاوره کسب و کار

معمولاً صاحبان مشاغل، قبل از دریافت مشاوره کسب و کار باید به یک سری از سؤالات اولیه و شخصی موجود در یک فرم، در مورد خود و کارشان پاسخ بدهند. سپس این فرم را برای دریافت مشاوره به متخصصین ارسال کنند تا زمان مشاوره متعاقباً به ایشان اعلام شود. سؤالات چک لیست مشاوره کسب و کار به قرار زیر است:

  1. نام و نام خانوادگی
  2. عنوان کسب ‌و کار
  3. شماره موبایل و آدرس ایمیل
  4. محل کسب ‌و کار خانگی و یا سازمانی
  5. میزان فروش
  6. دلیل درخواست مشاوره

البته این فرم بسته به مشاوره‌ دهنده‌ ی آن می ‌تواند شامل گزینه ‌های کمتر یا بیشتری باشد. بعد از ارسال این فرم و مشخص شدن زمان مشاوره، در جلسه ی اول نیز بسته به نوع کسب ‌و کارتان سؤالات تخصصی مربوط به زمینه‌ کار‌یتان مطرح خواهد شد. مانند:

  • با چه چالشی در کار خود روبرو شده‌اید؟
  • چقدر می‌خواهید در کار خود پیشرفت کنید؟
  • آیا به سیستم‌ سازی نیاز دارید؟
  • و …..

البته اگر شما هنوز کسب ‌و کاری نداشته باشید و در مراحل اولیه ایجاد استارت ‌آپ خود باشید، نوع سؤالات به این شکل خواهد بود؟

  • هدف شما از ایجاد چنین کاری چیست؟
  • به چقدر سرمایه اولیه نیاز دارید؟
  • سرمایه از خودتان است یا به سرمایه‌گذار نیاز دارید؟
  • به چند نفر برای شروع کار نیاز دارید؟
  • در حال حاضر چه افرادی را در اختیار دارید؟
  • آیا تخصص‌ و مهارت لازم برای اجرای ایده‌تان را دارید؟
  • و ….

مهمترین موضوع در یک پروژه، مدیریت آن است. در مقاله انواع مدیریت پروژه با این موضوع مهم آشنا شوید.

هزینه مشاوره کسب و کار

اگر می خواهید در مورد smm اطلاعاتی داشته باشید به شما پیشنهاد می کنیم مقاله تکنیک های بازاریابی شبکه های اجتماعی را مطالعه کنید.

آیا تنها دریافت مشاوره کسب ‌و کار برای پیشرفت در کار کافی است؟

بازار کار در قرن حاضر بسیار رقابتی است. انواع متدهای کاری و بازاریابی شبکه های اجتماعی باعث شده است تا همه افراد بتوانند به بهترین شیوه ‌ها از پلتفرم ‌های عمومی برای ارتقای کسب ‌و کار خود کمک بگیرند. در این بین، کسانی که می‌ خواهند کسب‌ و کار خود را گسترش داده و درآمدشان را چندبرابر کنند، باید با جدیدترین شیوه ‌های بازاریابی آشنا باشند.

اما ممکن است این افراد وقت کافی برای پرداختن به روش ‌های جدید را نداشته باشند، پس باید برای آگاهی از آن ‌ها، مشاوره کسب و کار دریافت کنند. هرچقدر افراد انتظار بیشتری از کسب ‌و کار خود داشته باشند، به خدمات مشاوره و کوچینگ بیشتری هم نیاز خواهند داشت. ممکن است شخصی با حل شدن مشکلات کنونی شغل خود، دیگر نیازی به دریافت مشاوره نداشته باشد؛ اما شخص دیگر با حل شدن هر چالش، به دنبال راهنمایی‌ های بیشتر باشد. پس کافی بودن یا نبودن مشاوره به انتظار شما از کسب‌وکارتان بستگی دارد.

برخی از سوالات رایج :

منظور از مشاوره کسب و کار چیست ؟

مشاوره کسب و کار گفتگویی است که بین یک «متخصص کسب‌ و کار» و یک «صاحب کسب ‌و کار» صورت می ‌گیرد. صاحب کسب ‌و کار می ‌تواند یک گالری ‌‌دار، فروشنده، مکانیک، سرآشپز، موزیسین، نویسنده، طراح یا صاحب هر حرفه‌ ی دیگری باشد. در این گفتگو، صاحب کسب ‌و کار، مشکلات، چالش‌ ها، فرصت ‌ها، سابقه و دیگر مسائل کاری خود را با مشاور مطرح می ‌کند.آن‌‌ گاه مشاور می‌ تواند برای پیشبرد برنامه ‌ها و رسیدن به موفقیت کاری و ایده کسب و کار موفق به آن شخص کمک کند.

چگونه مشاوره کسب و کار رایگان دریافت کنیم؟

معمولاً بیشتر متخصصین کسب ‌و کار، جلسه اول مشاوره خود را به‌ صورت رایگان ارائه می ‌کنند. بنابراین شما می‌ توانید به ‌راحتی یک جلسه مشاوره شغلی رایگان از چند متخصص کسب ‌و کار دریافت کنید. سپس با هرکدام از مشاورین که راحت ‌تر بودید، جلسات خود را ادامه دهید. ارائه ‌ی رایگان مشاوره برای جلسات اول بوده و تنها برای ایجاد حس اعتماد طرفین مشاوره به هم صورت می‌گیرد.