دیجیتال مارکتینگ به معنی بازاریابی دیجیتال است که شامل ابزارها و فعالیت هایی است که برای بازاریابی محصولات و خدمات یک کسب و کار در بستر دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند. در تعریف دیجیتال مارکتینگ بخش حائز اهمیت، ابزارهای مورد استفاده در بازاریابی است که شامل ابزارهای دیجیتالی چون اینترنت، وبسایت، ایمیل، اپلیکیشن، موبایل و… می شود. پیشنهاد می شود مطلب کپی رایتینگ چیست را مطالعه نمایید.
دیجیتال مارکتینگ از ترکیب دو کلمه دیجیتال + مارکتینگ تشکیل شده است. بخش اول واژه دیجیتال است که اشاره به ابزارهای مورد استفاده در این شیوه بازاریابی دارد و واژه دوم مارکتینگ است که منظور بازاریابی و فروش است. شاید بهتر باشد دیجیتال مارکتینگ را مارکتینگه دیجیتال تعریف کرد، ساده تر بگویم کسب و کار و بیزنس دیجیتالی. با ترویج فرهنگ استفاده از کسب و کارهای آنلاین و دیجیتالی به جای شیوه های بازاریابی سنتی و گذشته، درک درست این موضوع که واقعاً دیجیتال مارکتینگ چیست بسیار مهم است. برای آشنایی بیشتر با بازاریابی و انواع آن به شما پیشنهاد می کنیم مقاله بازاریابی چیست را مطالعه کنید.
برای بسیاری از افراد دیجیتال مارکتینگ معادل اینترنت مارکتینگ یا همان آنلاین مارکتینگ است در صورتیکه اینترنت مارکتینگ یکی از زیر مجموعه های دیجیتال مارکتینگ بحساب می آید. آنچه زیرشاخه های دیجیتال مارکتینگ را از هم جدا متمایز میکند ابزار های مورد استفاده در این نوع شیوه بازاریابیست. پیشنهاد می شود که مقاله مرتبط با این صفحه اس ام اس مارکتینگ چیست و کمپین دیجیتال مارکتینگ چیست را مطالعه کنید .
دیجیتال یک روز شاید بود و امروز باید است! شاید در سال هایی نه چندان دور، استفاده ابزارهای دیجیتال و ورود به دنیای فناوری، یک انتخاب بود و ضرورتی برای آن وجود نداشت، مثلاً مدیر یک کارخانه برای کسب اطلاعات بیشتر، سرگرمی و یا حتی گذران وقت خالی کامپیوتر و یا نوت بوک خود را باز می کرد و گشتی هم در دنیای اینترنت میزد؛ اما امروزه استفاده از ابزارهای دیجیتال و زندگی دیجیتال یک اصل ضروری و واجب است و حتی اگر بپذیریم که میتوانیم سهم تکنولوژی دیجیتال را در زندگی خود کاهش دهیم، اما بیتردید حذف کردن تکنولوژی از زندگی تقریباً امکان پذیر نیست.
همان مدیر کسب و کار بالا را در نظر بگیرید، آیا امروز او میتواند بدون ورود به دنیای اینترنت در گردونه رقابت پیروز میدان باشد؟!
به گفته ی گری لینک:
با ظهور جاده ها و اتوبان ها تردد کالسکه ها و گاری ها ممنوع نشد، اما تقریباً غیرممکن شد. سبک زندگی جدید هم چنین وضعیتی دارد. سبک زندگی های قدیمی را منع نمیکند اما تقریباً غیرممکن می کند.
امروز در بسیاری از نقاط جهان از جمله کشور خودمان ضریب نفوذ اینترنت به سطح قابل قبولی رسیده، به طوریکه افرادی که در دور افتاده ترین روستاهای کشور زندگی می کنند هم به آن دسترسی دارند (هرچند اندک) و بسیاری از خانواده هایی که حتی از نظر مالی هم ناتوان هستند، همچنان هزینه های استفاده از اینترنت را در سبد مصرفی خود در نظر گرفته و حفظ میکنند. پس ضروری و واجب است شناخت جامع و کاملی از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال داشته باشیم.
[irp posts=”10803″ ]
تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ:
در حوزه دیجیتال مارکتینگ چند نمونه متفاوت استراتژی دیجیتال مارکتینگ وجود دارد مانند:
صاحبان کسب و کارها بر پایه پارامترهای گوناگونی چون اهداف بیزنس خود، امکانات موجود و… استراتژی دیجیتال مارکتینگ متفاوتی را برمی گزینند. که به گوشتان خورده و یا با برخی از آنها سر و کار داشته اید.
یکی از مجبوب ترین و کاربردی ترین استراتژی های دیجیتال مارکتینگ که امروزه به دلیل سادگی و کاربردی بودن آن با استقبال خوبی مواجه شده است، استراتژی دیجیتال مارکتینگ RACE است که در زیر آن را به گستردگی شرح خواهیم داد.
فریم ورک برنامه ریزی RACE دارای ۴ بخش اصلی است:
دسترسی R = REACH
منظور از دسترسی ایجاد امکان دستیابی مخاطبان هدفمان به ماست. در این مرحله در ابتدا ما با تعیین پرسونای مخاطب خود، در پلتفرم های مختلفی چون سایت و شبکه های اجتماعی و… به معرفی برند خود، محصولات خود، خدمات خود، مزایا و ویژگی های خود و… می پردازیم. به راستی در این مرحله خود را به مخاطب خود می شناسانیم و با اعلام اینکه ما می توانیم پاسخ مناسب و درست نیاز مخاطب خود باشیم، امکان دسترسی آنها به خود را فراهم می نماییم. مهمترین هدف این بخش از استراتژی دیجیتال مارکتینگ ما افزایش آگاهی افراد از برند و خدمات و محصولات ماست.
پارامترهای مهم مرحله دسترسی شامل موارد زیر است:
اقدام A = ACT
مرحله اقدام یا اکت به مجموعه اقدامات و کارهای ما در حوزه دیجیتال مارکتینگ گفته می شود که سبب می شود مخاطب خود را درگیر خود کنیم. این اقدامات مانند: تولید محتوای دیجیتال، تبلیغات آنلاین، اصول برندینگ و… شامل صرف هزینه زمانی و مالی است. در پایان، اگر در انجام درست این اقدامات موفق باشیم مخاطب هدف ما با بررسی بیشتر برند ما، محصولات و خدمات ما و قیاس با رقبای موجود، به وجه تمایز ما پی برده و به شما علاقمند می شوند.
در این مرحله می توانید از فعالیتهایی چون ایمیل مارکتینگ، بازاریابی سوشال مدیا، کانتنت مارکتینگ، بررسی محصولات و… استفاده کنید تا مخاطبان بیشتر با شما تعامل داشته باشند و به شما اعتماد کنند. این مرحله مرحله تبدیل بازدیدکننده به کاربر سایت یا دنبال کننده شبکه اجتماعی است، بعبارتی ایجاد مشتریان بالقوه!
پارامترهای مهم مرحله اقدام شامل موارد زیر است:
تبدیل C = CONVERT
مرحله C مرحله تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل کسب و کار است. در این مرحله کاربران ما یا بازدید کنندگان سایت و شبکههای اجتماعی ما به خریداران محصولات و خدمات ما تبدیل میشوند. از آنجا که پایستگی هر کسب و کار به درآمدزایی آن بیزنس وابستگی دارد، این مرحله از فریم ورک RACE بسیار مهم و حیاتی ست زیرا خرید نهایی مخاطبان در این مرحله رخ میدهد. آنچه سبب موفقیت در این مرحله میشود پیاده سازی هوشمندانه مباحث تخصصی و حرفه ای فروش اینترنتی است. پارامترهای مهم تبدیل عبارتند از:
تعامل E = ENGAGE
امروزه فرآیند جذب یک مشتری بسیار سهت و پرهزینه اسنت و بر هر صاحب کسب و کاری واجب است تا در «حفظ مشتری» کوشا باشد. مرحله تعامل مرخله پس از خرید مشتریان است که تلاش ما ایجاد رضایت در مشتریان و ایجاد وفاداری در آنان است که به Satisfactory معروف است و هدفش بالا بردن طول عمر مشتریست. موارد حائز اهمیت این مرحله:
یکی از پرفروشترین کتابهای خوزه کسب و کار دیجیتالی و دیجیتال مارکتینگ، کتاب «کتاب استراتژی دیجیتال مارکتینگ» نوشته دیو چفی Dave Chaffey است که برای کسانی است که علاقمند به مطالعه در حوزه استراتژی دیجیتال مارکتینگ هستند، پیشنهاد میگردد.
[irp posts=”10795″ ]
دستیابی به منابع مستند و قابل اعتماد در حوزه دیجیتال مارکتینگ بسیار با اهمیت است، در اینجا قصد داریم به بررسی چند سایت دیجیتال مارکتینگ بپردازیم که به فعالیت حرفه ای و تخصصی در حوزه آموزش دیجیتال مارکتینگ پرداخته اند.
۵ سایت دیجیتال مارکتینگ که باید بشناسید:
بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ به عنوان زیرمجموعه ای از مدیریت بازاریابی و نیز مدیریت تبلیغات قرار میگیرد. در سالهای اخیر با افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کسب و کارها و استفاده گسترده از موبایل و ابزارهای آنلاین، رشته دیجیتال مارکتینگ بعنوان یک رشته تخصصی و مستقل، مورد توجه قرار گرفته است.
[irp posts=”10124″ ]
رشته ی دیجیتال مارکتینگ که در کشور ما با نام بازاریابی دیجیتال شناخته می شود بعنوان یک رشته دانشگاهی مستقل تدریس نمی شود و در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی در دو گرایش بازاریابی و تجارت الکترونیک، بخشی از سیلابس های درسی می باشد.
رشته دیجیتال مارکتینگ در بسیاری از دانشگاه های خارج از کشور بعنوان یک رشته دانشگاهی تدریس می شود. ۳ دانشگاه برتر دنیا که در رشته ی دیجیتال مارکتینگ به شدت پرقدرت فعالیت دارند دانشکدهی کسب و کار هاروارد، دانشگاه مدیریت دساوتلس کانادا و دانشکدهی مدیریت اسلون آمریکا هستند که رشته دیجیتال مارکتینگ را در گرایشهای زیر آموزش میدهند:
پیشنهاد می شود مقاله ما در خصوص افزایش بازدید سایت را مطالعه نمایید. برخی از سوالات رایج :
درصد مطالعه مقاله