شاید شما نیز در پاسخ به سوالی همچون اینکه استارتاپ چیست پاسخی همچون “شرکتی تازه تاسیس که سرعت رشد بالایی دارد” بدهید، اما به هر شرکتی که صرفا تازه تاسیس شده است استارت آپ نمی گویند. بهتر است بدانیم استارت آپ در واقع راه اندازی یک ایده است که معمولا می تواند به سرعت رشد کند.
استارت آپ معمولا شکاف های موجود در بازارهای فعلی را پر می کند و می تواند بازارهای سنتی را متحول کند. یکی از مواردی که استارت آپ را از کسب و کارهای دیگر متمایز می کند خلاقیت و نوآوری موجود در استارت آپ می باشد، مورد بعدی که می توان به آن اشاره کرد استفاده از اینترنت و فضای مجازی برای ارائه ی خدمات است.
پیشهاد می شود مقالات “مدیریت پروژه ” و ” مدیریت ارتباط با مشتری ” را بخوانید.
در این بخش به پاسخ سوال استارتاپ چیست؟ انواع آن را نام ببرید؟ می پردازیم. برای استارتاپ تعاریف مختلفی وجود دارد، یکی از بهترین تعاریفی که تاکنون برای استارتاپ ارائه شده است متعلق به اریک رایس، یک کارآفرین آمریکایی و نویسنده ی کتاب ” استارتاپ ناب” است: ” استارتاپ، نهادی انسانی است که به منظور خلق محصول، خدمت، یا ارزشی نو ایجاد شده است.”
در اینجا به برخی از تعاریف دیگر استارتاپ می پردازیم: تعریف استارتاپ از دیدگاه مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا: ” کسب و کاری که عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد.”تعریف استارتاپ توسط استیو بلنک: “سازمانی که در جستجوی یک مدل کسب و کار است که تکرار شدنی و مقیاس پذیر باشد شکل گرفته است.”
در این جا برای ارائه جواب دقیق تر به این سوال مثالی را بیان کرده کرده ایم. تصور کنید می خواهید کار جدیدی مانند تولید صنایع چوبی راه اندازی کنید، کار را شروع می کنید و در صورتی که کار شما حرفه ای و خوب باشد به مرور زمان مشتریان بیشتری را جذب می کنید و در نتیجه سفارشات شما نیز بیشتر می شود، بعد از گذشت مدتی با زیاد شدن سفارش ها به نیروی بیشتری برای کار نیاز پیدا می کنید به طوری که به ازای اضافه شدن هر 30 سفارش در یک ماه ناچار می شوید یک نیروی کار اضافه کنید. در مورد ایده استارت آپ بیشتر بخوانید.
اینجاست که تفاوت استارت آپ و کسب و کار آشکار می شود، در یک استارت آپ با افزایش این تعداد مشتری احتیاجی به افزودن نیروی کار نیست، در واقع در استارت آپ ها، زیاد شدن مشتری با موانع کمتری قابل کنترل می باشد. این ویژگی به استارت آپ ها پتانسیل رشد بیشتر می دهد و موجب می شود با محدودیت های کمتری روبرو شوند.
حال این سوال برای مخاطب بوجود می آید که در چه صورتی یک شرکت یا کسب و کار، دیگر استارت آپ محسوب نمی شود؟
در این مطلب به شرح پاسخی برای این سوال می پردازیم: شرکت هایی مانند فیسبوک، گوگل، توییتر و آمازون ابتدا کار خود را به عنوان یک استارت آپ شروع کردند و تحول عظیمی در صنایع مختلف ایجاد کردند. اما هنگامی که این استارت آپ ها تا جای ممکن پیشرفت کنند، آنگاه دیگر عنوان استارت آپ را رها می کنند.
تعریف لغوی استارتاپ در دیکشنری وبستر: “یک کسب و کار جدید” اگرچه در تعاریف استارتاپ بر این مسئله که فعالیت استارتاپ ها باید بر پایه ی تکنولوژی و اینترنت باشد تاکید نشده است اما از آنجا که بیشتر استارتاپ های سال های اخیر اینترنتی بوده اند در بعضی از تعاریف مطرح شده به این نکته اشاره شده است که فعالیت استارتاپ باید در زمینه فناوری های نوین باشد. در بعضی منابع استارتاپ با این ویژگی ها تعریف شده است:
کسب و کاری که ارزش آفرین است، فرصت جو است و پایداری دغدغه ی اعضای آن است، الزاما مقیاس پذیر نیست، بر پایه ی فناوری های نوین می باشد، هنوز در شرایط ابهام است.
به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی که در ایران وجود دارد، افراد همیشه به دنبال راه های درآمد پرسود هستند. لیست شغل های پردرآمد در ایران، تعداد قابل توجهی از مشاغل خوب با درآمد بالای 10 میلیون به شما پیشنهاد می دهد
[irp posts=”10124″ ]
در اینجا می خواهیم به شرح مراحل راه اندازی یک استارت آپ بپردازیم؛ شما برای اینکه بتوانید یک استارت آپ را راه اندازی کنید لازم است 6 مرحله ( ایده پردازی ، بررسی و مشخص کردن نقشه راه ، ثبت ایده ، تهیه ی نمونه اولیه از ایده ، ارائه ی نمونه به جامعه هدف ، ثبت محصول ) را پشت سر بگذارید.
1.مرحله ی اول ایده پردازی استارتاپ است. اساسا استارت آپ از یک ایده شروع می شود، حال این ایده می تواند خلاقانه و نو باشد و یا می تواند ایده ای برگرفته از یک اختراع یا کسب و کار قدیمی باشد.
2. مرحله ی دوم بررسی و مشخص کردن نقشه می باشد. در این مرحله باید نقشه ی راه را در یک برگه ی سفید بنویسید، در اصل این نقشه یک طرح خام از ایده و نقشه ی شماست.
در این نقشه باید هدف خود را مشخص کنید، برای مشخص کردن هدف بهتر است از خلاقیت و خیال پردازی نیز بهره ببرید. بعد از مشخص کردن هدف، مسیر را مشخص کنید و در صورت امکان مسیر را به چند مسیر کوتاه تر تقسیم کنید سپس باید تحقیق را شروع کنید، بهترین نقطه برای شروع تحقیق اطرافیان شما هستند، شما می توانید از نقطه نظرهای خانواده و آشنایانتان برای شروع تحقیق استفاده کنید و از آنها بخواهید اگر ایرادی در کار شما می بینند آن را با شما در میان بگذارند. ولی به یاد داشته باشید این افراد باید از افراد نزدیک و قابل اعتماد شما باشند تا ایده تان فاش نشود.
3. مرحله ی سوم ثبت ایده است. در مرحله قبل گفتیم که نباید ایده فاش شود زیرا ممکن است شخص دیگری زودتر از شما ایده تان را ثبت کند. در این مرحله شما باید برای ثبت اختراع اقدام کنید تا بتوانید نسبت به مالکیت آن ادعا داشته باشید.
4. مرحله ی چهارم تهیه ی نمونه اولیه از ایده می باشد. اگر ایده ی شما خدماتی باشد نیازی به این مرحله ندارید اما برخی دیگر نیاز دارند تا یک نمونه ی اولیه از آن ها تهیه شود، در این صورت شما باید برای انجام این مراحل به نکات زیر توجه کنید: برای تهیه ی نمونه ی اولیه ی یک محصول خاص و جدید باید دقت بیشتری داشته باشید تا از افشا شدن آن جلوگیری شود، همچنین برای تهیه نمونه اولیه نیاز است در مورد بازاریابی و نیاز مشتری تحقیق کنید.
5. مرحله ی پنجم ارائه ی نمونه به جامعه هدف محدود و بررسی بازار است. این مرحله ی حتما باید پس از ثبت ایده انجام شود به این صورت که شما محصول خود را به یک جامعه محدود (برای مثال 100 نفر) ارائه می دهید و به کمک فرم نظرخواهی شرایط بازار و مشتری را بسنجید. فرم نظرخواهی می تواند شامل کیفیت کاری، کیفیت ظاهری، کیفیت خدماتی، قیمت مناسب برای محصول، میزان نیاز مشتری به محصول و پیشنهادات و انتقادات وارد شده به محصول باشد.
6. مرحله ششم می توانید محصول خود را ثبت کنید. در مراحل قبل شما ایده ی خود را ثبت کرده اید و کی توانید نسبت به مالکیت آن ادعا کنید ولی باید در مراجع قانونی محصول خود را نیز ثبت کنید تا فرد دیگری نتواند از محصول شما برای کسب و کار خود استفاده کند.
و مرحله ی آخر پیدا کردن سرمایه گذار می باشد. می توان گفت یکی از مهمترین مراحل برای راه اندازی یک استارت آپ تامین مالی پروژه به کمک سرمایه گذار است، در اینجا 5 مورد از انواع سرمایه گذار برای راه اندازی استارت آپ را بیان کرده ایم: بانک ها، سرمایه گذاران آنجل، سرمایه گذاران شرکتی، سرمایه گذاران داوطلب و سرمایه گذاران شخصی.
به یاد داشته باشید برای پیشرفت و جذب مشتری معرفی محصول و تبلیغات را فراموش نکنید.
[irp posts=”10079″ ]
[irp posts=”10414″ ]
در این مطلب می خواهیم به مواردی اشاره کنیم که موجب پیشرفت یک استارت آپ می شوند. استارت آپ مانند یک جوانه ی تازه است که برای رشد به مراقبت نیاز دارد، اساسی ترین مرحله برای رشد مراحل اولیه است بنابراین می توان گفت عوامل موثر در رشد استارت آپ به بنیانگذاران ، تیم ، استراتژی رشد ،محصول ، بازاریابی می باشد برمیگردد که توضیح کامل آن به شرح زیر است:
بازاریابی یکی از مراحل و ارکان مهم برای داشتن یک کسب و کار موفق است. مراحل بازاریابی اگر به صورت اصولی انجام شوند احتمال فروش محصول و خدمات چندین برابر می شود
برخی از سوالات رایج :
1.تعریف صحیح استارتاپ چیست ؟
برای استارتاپ تعاریف مختلفی وجود دارد، یکی از بهترین تعاریفی که تاکنون برای استارتاپ ارائه شده است متعلق به اریک رایس، یک کارآفرین آمریکایی و نویسنده ی کتاب ” استارتاپ ناب” است: ” استارتاپ، نهادی انسانی است که به منظور خلق محصول، خدمت، یا ارزشی نو ایجاد شده است.”
2.رمز موفقیت استارت آپ ها چیست ؟
در این مطلب می خواهیم به مواردی اشاره کنیم که موجب پیشرفت یک استارت آپ می شوند. استارت آپ مانند یک جوانه ی تازه است که برای رشد به مراقبت نیاز دارد، اساسی ترین مرحله برای رشد مراحل اولیه است بنابراین می توان گفت عوامل موثر در رشد استارت آپ به بنیانگذاران ، تیم ، استراتژی رشد ،محصول ، بازاریابی می باشد برمی گردد
درصد مطالعه مقاله