شاید شما هم جزء آن دسته از افرادی باشید که دغدغه تدوین استراتژی بازاریابی برای کسب و کار خود را در سر دارند. در این صورت باید مسائل مهمی را راجع به آن مد نظر قرار دهید. به طور مثال باید بدانید استراتژیهای بازاریابی دارای چند بخش مختلف هستند که جهت طراحی هر یک از آنها میبایست دقت کافی به خرج داد. چشمانداز سازمان، اهداف بازاریابی و … از جمله بخشهای گوناگون تدوین یک استراتژی بازاریابی به شمار میروند. در این مجال مطالب مفیدی را در رابطه با تدوین استراتژیهای بازاریابی و موضوعات مرتبط با آن بیان میکنیم. و در مطلبی دیگر در مورد بهترین استراتژی برای بازاریابی و اهداف بازاریابی محتوایی به تفصیل به صحبت پرداختیم.
[irp posts=”10166″ name=”بازاریابی شبکه های اجتماعی [smm] چیست؟ + کاربرد”]
همان طور که در مقدمه ذکر شد تدوین استراتژیهای بازاریابی از بخشهای گوناگونی تشکیل میشود. برای این که بتوان جهت تدوین انواع استراتژی بازاریابی اقدام به عمل آورد باید این بخشها را به خوبی مورد توجه قرار داد. اگر بخواهیم بخشهای گوناگون استراتژی بازاریابی را به اختصار معرفی کنیم، میتوان گفت این بخشها شامل موارد زیر هستند: 1) چشمانداز سازمان: شما آینده کسب و کارتان را چطور تصور میکنید؟ 2) مأموریت سازمان: به چه دلیل کسب و کار شما ایجاد شده است؟ 3) اهداف بازاریابی: شما چه هدفی را از تدوین یک استراتژی بازاریابی دنبال میکنید؟ 4) استراتژی بازاریابی: شما چگونه میخواهید اهداف بازاریابی مورد نظر خود را اجرا کنید؟
شما میتوانید کسب و کار خود را با توجه به هر یک از این بخشها مورد بررسی قرار داده و نسبت به تدوین استراتژیهای بازاریابی مورد نیاز خود، دست به کار شوید. تدوین انواع مختلف استراتژی بازاریابی نیازمند پشت سر گذاشتن چندین مرحله است که در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم نمود.
امروزه شرکتها برای آن که بتوانند توجه مصرف کنندگان را به نحوی مطلوب جلب کنند انواع استراتژیهای بازاریابی را به کار میگیرند. همچنین برای آن که بتوان مشتریان را راجع به مشخصات و مزیتهای محصولات یک شرکت آگاه نمود، باید از یک استراتژی بازاریابی مناسب استفاده کرد. با بهره گیری از یک استراتژی بازاریابی مؤثر این امکان برای شما مهیا میشود که از رقبای خود پیشی گرفته و به اهداف مد نظرتان نزدیک شوید.
لازم به ذکر است که بگوییم: امکان دارد استراتژیهای بازاریابی تماماً به صورت نوآورانه مورد استفاده قرار گیرند. همچنین از سوی دیگر ممکن است شما تمایل داشته باشید بعضی از استراتژیهای بازاریابی را که قبلاً مورد استفاده قرار گرفتهاند، جهت دستیابی به اهداف خود به کار بگیرید. در حال حاضر انواع مختلفی از استراتژیهای بازاریابی را شاهد هستیم که هر شرکت باید متناسب با نیاز خود اقدام به انتخاب و استفاده از آنها نماید.
[irp posts=”10919″ name=”اتوماسیون بازاریابی چیست + تاثیر”]
سؤالات بسیاری را میتوان در رابطه با استراتژیهای بازاریابی از جمله راجع به چگونگی تدوین استراتژی بازاریابی طرح کرد. در صورتی که تمایل دارید نسبت به تدوین یک استراتژی بازاریابی مناسب اقدام به عمل آورید، ابتدا باید مراحل انجام این کار را به خوبی مورد بررسی قرار داده و شناخت کافی در مورد آنها کسب نمایید. آگاهی از مراحل گوناگونی که میبایست جهت تدوین استراتژیهای بازاریابی طی شود، روش صحیح تدوین استراتژیها را به شما میآموزد.
۷ مرحلهای که باید برای طراحی و تدوین استراتژی بازاریابی آنها را پشت سر بگذارید، عبارتاند از:
مراحلی که ذکر شد باید به دقت مورد توجه قرار گیرند تا بتوان جهت تدوین انواع استراتژی بازاریابی از آنها به نحو مناسبی کمک گرفت. شما میتوانید هر یک از این مراحل را به طور تخصصی آموزش دیده و جهت تدوین استراتژی بازاریابی مورد استفاده قرار دهید.
اگر قصد آن را دارید که استراتژی بازاریابی مناسبی را برای کسب و کار خود تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید، خوب است در ابتدای کار به چند عنصر کلیدی در آن توجه کافی داشته باشید. عناصر کلیدی استراتژیهای بازاریابی شامل مشتریان، شرکت، رقابت، محیط تکنولوژیک، محیط اجتماعی، محیط سیاسی و محیط اقتصادی است. خاطر نشان میشود سه مورد اول به عنوان محیط داخلی یعنی محیطی که یک شرکت قادر است آن را تحت کنترل قرار دهد شناخته میشوند. چهار مورد بعدی نیز تحت عنوان محیط خارجی معرفی میشوند یعنی محیطی که تحت کنترل شرکت نیستند.
[irp posts=”10375″ name=”5+3 ایده بروز و کاربردی بازاریابی چریکی [2021]”]
اگر بتوانید موفق به تدوین استراتژی بازاریابی مناسبی برای کسب و کار خود شوید، به طور حتم قادر خواهید بود از مزیتهای قابل توجه آن نیز برخوردار شوید. اما شما فکر میکنید تدوین یک استراتژی بازاریابی خوب چه مزیتهایی را برایتان به ارمغان خواهد آورد؟
در صورتی که در تدوین استراتژی بازاریابی موفق عمل کنید میتوانید توقع داشته باشید که اهداف تجاری مد نظرتان به نحوی رضایت بخشی محقق شده و محصولاتتان اعتبار زیادی کسب کنند. زمانی که استراتژی بازاریابی خوبی را تدوین میکنید به کمک آن میتوانید کسانی را که نسبت به خدمات و محصولات شما بیشتر تمایل نشان میدهند هدف گیری نمایید.
هنگامی که به تدوین استراتژی بازاریابی برای کسب و کار خود که شامل فاکتورهای مختلفی است، میپردازید این امکان را به دست میآورید که بیشترین بهره برداری را از سرمایه گذاری صورت گرفته برای بازاریابی داشته باشید. علاوه بر این قادر خواهید بود بازاریابی را به صورت متمرکز نگاه داشته، نسبت به اندازه گیری نتایج فروشتان اقدام کرده و جهت ارتقای آن کوشش نمایید.
چنانچه در نظر دارید با چگونگی تدوین استراتژیهای بازاریابی و موضوعات مرتبط با آن آشنایی بیشتری پیدا کنید، ضروری است مطالعات خود را در این رابطه افزایش دهید. برای نمونه میتوانید تحقیقات دقیقتری را راجع به مراحل تدوین انواع استراتژیها به عمل آورده یا به بررسی چند مثال برای تدوین استراتژی بازاریابی و نمونه برنامه استراتژیک بازاریابی بپردازید.
درصد مطالعه مقاله