در این مقاله در مورد تست استعدادیابی کودکان صحبت خواهیم کرد و بهترین تست استعدادیابی کودکان را معرفی خواهیم کرد. از بدو تولد فرزند، والدین دغدغه های فراوانی در مورد آینده آنها در ذهن دارند. فرزندم را چگونه پرورش دهم؟ چه چیزهای را به او یاد بدهم؟ فرزندم به چه چیزهایی علاقه پیدا می کند و با انجام آنها احساس شادی و نشاط می کند؟ در آینده چه رشته ای را برای تحصیل بر می گزیند؟ چه شغلی را برای امرار معاش و زندگی انتخاب می کند؟ و هزاران سؤال دیگر. از این رو استعداد یابی کودکان یکی از مقوله های مهم در زندگی پدر و مادر به حساب می آید. البته استعدادیابی کار ساده ای نیست و متأسفانه افراد زیادی هستند که به دلیل عدم آگاهی از این موضوع در زمینه کشف استعداد فرزندشان دچار اشتباه می شوند.
بعضی از والدین کسب نمرات بالا در مدرسه را دلیل باهوش بودن و استعداد فرزندشان می دانند. با توجه به اینکه بیش از ده نوع هوش داریم، ممکن است پس از تست استعداد یابی کودکان متوجه شویم که آنها علاوه بر کسب موفقیت های درسی در کارهای متفاوتی مثل نویسندگی، نقاشی، موسیقی، مجسمه سازی، ورزش و … استعداد دارند. از این رو والدین برای دستیابی به این مهم می توانند به مراکز استعداد یابی کودکان مراجعه کنند.
مقاله ” استعدادیابی چیست ” می تواند اطلاعات بیشتری در این حوزه در اختیار شما قرار بدهد.
با توجه به بررسی های صورت گرفته و تحقیقات به عمل آمده در زمینه استعدادیابی کودکان مشخص شده که از سن سه سالگی به تدریج شخصیت آنها شکل می گیرد. از این رو می توان گفت این سن بهترین زمان برای شروع استعدادیابی است. البته در نظر داشته باشید که هر چه سن کودکانتان بیشتر باشد، به طبع استعدادیابی نیز راحت تر خواهد بود. اما اگر در سنین پایین تر استعداد آنها کشف شود، کودکان می توانند بیشتر و بهتر در مسیر استعدادشان حرکت کنند و احتمال رسیدن به موفقیت نیز افزایش خواهد یافت.
اگر میخواهید در مورد تست mbti بیشتر بدانید به شما پیشنهاد میکنیم مقاله انواع تست mbti را مطالعه کنید.
اشتباهی بزرگ در استعداد یابی!
همه شما افراد زیادی را می شناسید که با ضعف در تحصیل و نمرات درسی، به موفقیت های چشمگیری در زندگی دست یافته اند. تا جایی که نامشان در نیا ثبت شده است. از جمله این افراد می توان به ادیسون، هنری فورد، گاندی، موتزارت و … اشاره کرد. بنابراین می توان اینطور نتیجه گیری کرد که؛ کسب نمرات بالا در مدرسه دلیل بر استعداد فراوان کودک نیست و کودکانی که نمرات پایینی دریافت کرده اند، بی استعداد نخواهند بود. بلکه می توان با انجام تست استعداد یابی کودکان هوش آنها را مورد سنجش و ارزیابی قرار داد و استعدادهای آنان را کشف کرد.
در این صورت می توان رشته تحصیلی و آینده شغلی مطابق با علایق و استعداد آنها تعیین کرد. بعضی افراد روش استعدادیابی را برای بهبود آینده و زندگی کودکانشان نمی پذیرند. از این رو می توانید زندگینامه افراد موفق را مطالعه نموده و دریابید که اکثر آنها از زمان کودکی پیگیر علایق و استعدادهای خود بوده و در جوانی به موفقیت های بزرگ رسیده اند.
[irp posts=”10124″ ]
برای کشف استعداد کودک و دستیابی به بهترین نتیجه ممکن می بایست با آگاهی کامل از روش های استعداد یابی کودکان نسبت به کشف آن اقدام کرد. کشف استعداد کودکان شامل هفت گام است. در ادامه به تشریح این گام ها می پردازیم:
گام اول: کودک خود را تحت نظر قرار دهید
یکی از گام های اصلی و اساسی در استعدادیابی کودکان، این است که ابتدا آنها را به طور دقیق تحت نظر بگیریم و ببینیم چه کارهایی را به خوبی انجام می دهند و در کدام یک از آنها، مهارت بالایی دارند. با بررسی این موارد تا حد زیادی می توان به استعداد و توانایی آنها پی برد.
گام دوم: اجازه دهید کودک، شخصاً به علاقه واقعی خود دست پیدا کند
پس از مرحله نخست با آزاد گذاشتن کودک می توانید به او اجازه دهید تا به راحتی و آرامش خاطر به دنبال علایق خود برود. این امر تأثیر بسزایی در رشد و شکوفایی استعدادهای کودکتان خواهد داشت؛ پس هرگز کاری نکنید که در علاقه های کودک اختلال ایجاد شود.
[irp posts=”10236″ ]
گام سوم: جلوی اشتباهات فرزندتان را نگیرید
یکی از اشتباهات دیگر والدین این است که؛ «کودک به هیچ عنوان نباید اشتباه کند» به نظر شما چنین چیزی ممکن است؟ این رفتار ناخواسته و نابجا از جانب پدر و مادر سبب شده تا استعداد کودکان کور شده و هرگز عرصه ظهور پیدا نکند. چرا که وقتی کودک از کاری بترسد، هرگز به دنبال آن نمی رود و پیشرفت و شکوفایی استعداد نیز حاصل نمی شود.
گام چهارم: هرگز کودکتان را وادار به انجام کاری نکنید
به هیچ عنوان کودکان را به کارهایی که دوست ندارند، مجبور نکنید. به عنوان مثال پدر و مادری دوست دارند فرزندنشان نقاش شود؛ دست به هر کاری می زنند تا او را به کلاس های مختلف در این زمینه بفرستند. این در حالی است که کودک نه تنها به رشته نقاشی علاقه ندارد، بلکه استعداد او در زمینه دیگری است. بنابراین اجبار کردن آنها به هیچ عنوان راه مناسبی برای تست استعداد یابی کودکان نخواهد بود.
گام پنجم: هرگز چیزی را به کودکتان تحمیل نکنید
هرگز نباید به کودک دیکته کرد که در کاری استعداد دارد و یا ندارد. زمانی که شما با کودک اینگونه صحبت می کنید؛ یعنی اینکه علاقه و نظر خود را به او تحمیل کرده اید. با این کار استعدادهای او را از بین می برید و قطعاً مسیر زندگی فرزندتان تغییر خواهد کرد.
گام ششم: با دقت به صحبت های فرزندتان گوش دهید
صحبت کردن کودکان موجب تقویت فن بیان آنها می شود. علاوه بر این در بین حرف زدن آنها می می توانید به نشانه هایی از استعداد دست یابید. برخی والدین تا کودک صحبت می کند، فوراً با او دعوا کرده و مانع حرف زدن او می شوند. این رویکرد یکی از اشتباهات شایع در بین زوج های جوان و امروزی است. با این کار نه تنها مانع شکوفا شدن استعدادهای کودک می شوید، بلکه به تدریج فن بیان و اعتماد به نفس او نیز از بین خواهد رفت.
گام هفتم: در حد سن و سال کودک از او انتظار داشته باشید
انتظارات بیجا از فرزند سبب شده تا استعدادیابی کودکان به سختی پیش برود. علاوه بر این زمانی که از کودک انتظاری فراتر از ستن و عقل او دارید، کودک نمی تواند پاسخگوی انتظارت شما باشد. یقیناً اعتماد به نفس او کاهش یافته و دیگر به سراغ انجام هیچ کاری نمی رود.
در این حوزه ، مطالعه مقاله ” رشد شخصی چیست ” می تواند مفید واقع شود. [irp posts=”10961″ ]
همیشه به یاد داشته باشید که هیچ گاه برای کشف استعداد و علایق دیر نیست و انسان در هر سنی می تواند نسبت به کشف استعداد و تلاش در زمینه تقویت و پیشرفت آن اقدام کند. در گذشته برای سنجش بهره هوشی از آزمون های بهره هوشی مختلفی استفاده می کردند. با گذشت زمان و برنامه های مدون در جهت کشف و پرورش استعدادها، روش های تست استعداد یابی پا به عرصه ظهور گذاشت.
بدین صورت که برای کشف استعداد می توان از تست استعداد یابی مخصوص کودکان استفاده کرد. این تست یک روش برای سنجش استعداد کودکان، کشف مهارت و علاقه آنها است. که برای اولین بار توسط آقای هوارد گاردنر به منظور ارزیابی، شناسایی و پرورش استعدادها ارائه شده است. این آزمون بر طبق هفت نوع هوش طراحی شده است. سؤالات به صورت تستی بوده و پس از پاسخ صادقانه به سؤالات به راحتی می توان والدین را در جهت رسیدن به علایق و استعدادهای فرزندشان راهنمایی کرد. از این رو تست مبتنی بر هفت نوع هوش هوارد گاردنر به عنوان یکی از بهترین تست استعداد یابی کودکان به شمار می رود.
برخی از سوالات رایج :
تست استعدادیابی کودکان چیست ؟
بعضی از والدین کسب نمرات بالا در مدرسه را دلیل باهوش بودن و استعداد فرزندشان می دانند. با توجه به اینکه بیش از ده نوع هوش داریم، ممکن است پس از تست استعداد یابی کودکان متوجه شویم که آنها علاوه بر کسب موفقیت های درسی در کارهای متفاوتی مثل نویسندگی، نقاشی، موسیقی، مجسمه سازی، ورزش و … استعداد دارند. از این رو والدین برای دستیابی به این مهم می توانند به مراکز استعداد یابی کودکان مراجعه کنند. چگونه استعداد کودک خود را کشف کنیم؟
کودک خود را تحت نظر قرار دهید / اجازه دهید کودک، شخصاً به علاقه واقعی خود دست پیدا کند / جلوی اشتباهات فرزندتان را نگیرید / هرگز کودکتان را وادار به انجام کاری نکنید / هرگز چیزی را به کودکتان تحمیل نکنید / با دقت به صحبت های فرزندتان گوش دهید / در حد سن و سال کودک از او انتظار داشته باشید
درصد مطالعه مقاله