• کسب و کار
  • استعدادیابی
  • بهبود فردی
  • نویسنده: AMiR نام خانوادگی ۲
  • زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۱۱/۳۰

مهارت های نرم – Soft skill چیست ؟

Rate this post

مهارت های نرم – Soft skill چیست ؟

مهارت های نرم – Soft skill، مهارت های غیر فنی هستند که به نحوه کار شما مربوط می‌شوند. نمونه‌هایی از این مهارت‌ها شامل توانایی مدیریت مؤثر زمان، توانایی سازش و حل تعارضات، و اخلاق کاری کلی شما هستند. مهارت های نرم می‌توانند بر نحوه تعامل شما با همکاران، حل مسائل و مدیریت کار تأثیر بگذارند و برای موفقیت شما اهمیت دارند. در حالی که بسیاری از این مهارت‌ها با گذشت زمان و کسب تجربه کاری توسعه می‌یابند، برخی از شرکت‌ها برنامه‌های آموزشی ویژه‌ای برای تقویت این مهارت‌ها در کارکنان ارائه می‌دهند.

نکات کلیدی

  • مهارت های نرم، مهارت های غیر فنی هستند که بر عملکرد شما در محیط کار تاثیر می‌گذارند.
  • شما احتمالاً برخی از مهارت‌های نرم را از طریق تجربه‌های تحصیلی و کاری خود به دست آورده‌اید.
  • می‌توانید این مهارت‌ها را در محیط کار، مدرسه، فعالیت‌های داوطلبانه، و همچنین از طریق برنامه‌های آموزشی و کلاس‌ها توسعه دهید.
  • مهارت های نرم خود را در رزومه و نامه پوششی خود بگنجانید.
  • در مصاحبه‌های شغلی، مهارت های نرم خود را نشان دهید.

نحوه عملکرد مهارت های نرم

مهارت های نرم به نحوه کار شما مربوط می‌شوند. این مهارت‌ها شامل مهارت‌های بین فردی (ارتباط با دیگران)، مهارت‌های ارتباطی و شنیداری، مدیریت زمان، حل مسئله، رهبری و همدلی، و بسیاری دیگر هستند. کارفرمایان هنگام استخدام، به این مهارت‌ها توجه ویژه‌ای دارند، زیرا مهارت های نرم برای تقریباً همه مشاغل اهمیت دارند.

 

چرا مهارت های نرم برای استخدام‌کنندگان مهم هستند؟

مهارت‌های نرم برای استخدام‌کنندگان Soft skill

مدیران استخدام معمولا به دنبال متقاضیانی هستند که مهارت‌های نرم داشته باشند، زیرا این مهارت‌ها موفقیت فرد را در محیط کار افزایش می‌دهند. فردی ممکن است در مهارت های فنی و تخصصی خود بسیار عالی باشد، اما اگر نتواند زمان خود را مدیریت کند یا به‌خوبی در یک تیم کار کند، احتمالاً در محیط کار موفق نخواهد بود.

همچنین، مهارت های نرم برای موفقیت بسیاری از کارفرمایان اهمیت دارند، زیرا تقریباً در همه مشاغل، کارکنان به‌نوعی با دیگران تعامل دارند.

یکی دیگر از دلایلی که مدیران استخدام و کارفرمایان به دنبال افرادی با مهارت های نرم هستند، این است که این مهارت‌ها قابلیت انتقال دارند و می‌توانند در هر شغلی مورد استفاده قرار گیرند. این ویژگی باعث می‌شود که افراد دارای مهارت‌های نرم، کارمندان انعطاف‌پذیر و سازگاری باشند.

مهارت‌های نرم همچنین با نام‌هایی مانند مهارت‌های بین فردی، مهارت‌های اساسی و مهارت های غیرشناختی شناخته می‌شوند.

مشاغلی که مهارت های نرم در آن‌ها اهمیت بیشتری دارند

مهارت‌های نرم به‌ویژه در مشاغلی که با مشتریان سروکار دارند، بسیار مهم هستند، زیرا این کارکنان به‌طور مستقیم با مشتریان در ارتباط هستند. داشتن چندین مهارت نرم برای گوش دادن به مشتریان و ارائه خدمات مؤدبانه و مفید ضروری است. مشاغلی در حوزه خرده‌فروشی، هتلداری و خدمات مشتری، به‌شدت به مهارت های نرم وابسته هستند، همان‌طور که نقش‌های عمومی در آموزش و بهداشت نیز به این مهارت‌ها نیاز دارند.

نکته:
حتی اگر در شغلی که مستقیماً با مشتریان در ارتباط نیستید، مشغول به کار باشید، باز هم باید بتوانید با همکاران، مدیران، فروشندگان و سایر افرادی که در محیط کار با آن‌ها تعامل دارید، به‌خوبی کنار بیایید.

نمونه‌هایی از مهارت های نرم – Soft skill

مهارت‌های نرم شامل ویژگی‌های شخصیتی، خصوصیات فردی و توانایی‌های ارتباطی هستند که برای موفقیت در کار ضروری‌اند. این مهارت‌ها نحوه تعامل فرد با دیگران را مشخص می‌کنند.

برخی از مهارت‌های نرم عبارت‌اند از:

  • سازگاری
  • ارتباطات
  • توانایی سازش
  • تفکر خلاق
  • رهبری
  • گوش دادن فعال
  • اخلاق کاری
  • کار گروهی
  • مدیریت زمان
  • انگیزه
  • حل مسئله
  • مدیریت تعارضات
  • مذاکره

چگونه مهارت های نرم را به دست آوریم؟

برخلاف مهارت‌های سخت که از طریق آموزش‌های رسمی یاد گرفته می‌شوند، مهارت های نرم بیشتر شبیه احساسات یا درک شهودی هستند که به افراد کمک می‌کنند تا دیگران را بهتر “بخوانند”. این مهارت‌ها معمولاً سخت‌تر از مهارت‌های فنی در محیط‌های سنتی آموزشی یاد گرفته می‌شوند و همچنین اندازه‌گیری و ارزیابی آن‌ها دشوارتر است.

برنامه‌های آموزشی شغلی

برخی از برنامه‌های آموزشی شغلی، مهارت‌های نرم را نیز شامل می‌شوند. این برنامه‌ها ممکن است به مهارت‌های نرم بپردازند تا جویندگان کار با اهمیت آن‌ها آشنا شوند و بدانند که چگونه این مهارت‌ها را در رزومه خود برجسته کنند. همچنین، دوره‌های رایگان آنلاین متعددی وجود دارد که می‌توانند به بهبود مهارت های نرم شما کمک کنند.

آموزش حین کار

آموزش حین کار

اگر برای مدتی مشغول به کار بوده‌اید، احتمالا برخی از مهارت‌های نرم را از قبل توسعه داده‌اید. برای مثال، اگر در یک فروشگاه خرده‌فروشی کار کرده باشید، تجربه کار تیمی دارید. اگر به مشتریان ناراضی کمک کرده‌اید تا به یک راه‌حل برسند، از مهارت‌های حل تعارض و حل مسئله استفاده کرده‌اید.

تحصیلات و کار داوطلبانه

اگر تازه وارد دنیای کار شده‌اید، به فعالیت‌هایی که در مدرسه یا به‌صورت داوطلبانه انجام داده‌اید فکر کنید. احتمالاً در این فعالیت‌ها مجبور بوده‌اید ارتباط برقرار کنید، خود را با تغییرات وفق دهید و مشکلات را حل کنید.

همچنین، می‌توانید به مهارت‌های نرمی که نیاز به توسعه آن‌ها دارید فکر کنید. برای مثال، به‌جای اینکه فقط مشکلات را با مدیر خود در میان بگذارید، راه‌حل‌هایی نیز پیشنهاد دهید. اگر مشاهده کردید که یکی از همکارانتان دچار مشکل شده، پیشنهاد کمک دهید. اگر می‌بینید که فرایندی می‌تواند محیط کار را بهبود بخشد، آن را پیشنهاد کنید.

نکته:
کارفرمایان معمولا به‌طور مستقیم از شما نمی‌پرسند که آیا مهارت‌های نرم دارید یا نه. در عوض، موقعیت‌هایی را مطرح می‌کنند و از شما می‌پرسند که در چنین شرایطی چه کاری انجام می‌دهید تا توانایی‌های شما را ارزیابی کنند.

چگونه مهارت های نرم خود را برجسته کنید؟

هنگام درخواست شغل جدید، علاوه بر مهارت های فنی مرتبط، مهارت‌های نرم خود را نیز برجسته کنید. ابتدا فهرستی از مهارت‌های نرم خود که برای شغل مورد نظر شما مرتبط هستند، تهیه کنید. سپس این فهرست را با آگهی شغلی مقایسه کنید.

برخی از این مهارت‌های نرم را در رزومه خود بگنجانید. می‌توانید آن‌ها را در بخشی به نام “مهارت‌ها” ذکر کنید.

همچنین، می‌توانید این مهارت‌ها را در نامه پوششی خود بیان کنید. یکی دو مورد از مهم‌ترین مهارت‌های نرم مرتبط با شغل موردنظر را انتخاب کنید و در نامه پوششی، شواهدی ارائه دهید که نشان دهد این مهارت‌ها را دارید.

در نهایت، در مصاحبه‌های شغلی نیز می‌توانید این مهارت‌ها را نشان دهید. برای مثال، با برخوردی دوستانه و خوشایند، مهارت های بین فردی خود را به نمایش بگذارید. همچنین، با دقت به صحبت‌های مصاحبه‌کننده گوش دهید تا مهارت شنیداری خود را نشان دهید.

سوالات متداول

چرا مهارت های نرم مهم هستند؟

مهارت‌های نرم اهمیت دارند زیرا به شما کمک می‌کنند تا به‌خوبی با دیگران کار کنید. مهارت‌های ارتباطی، کار تیمی و سازگاری باعث می‌شوند که بتوانید با همکاران ارتباط برقرار کنید، ایده‌های خود را بیان کنید، بازخورد دریافت کنید و به یک توافق مشترک برسید.

می‌توانید مهارت‌های نرم جدید یاد بگیرید یا مهارت‌های فعلی خود را از طریق کلاس‌های آنلاین، آموزش‌های رهبری و برنامه‌های مشاوره تقویت کنید. همچنین، می‌توانید مهارت‌های بین فردی خود را با شناسایی نقاط ضعف و تعیین اهداف برای بهبود آن‌ها توسعه دهید. برای مثال، اگر می‌دانید که باید مهارت های شنیداری خود را تقویت کنید، می‌توانید با دقت بیشتری به صحبت‌های همکارانتان گوش دهید و در صورت نیاز، از آن‌ها درخواست توضیحات بیشتر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *