آیا تابهحال افرادی را دیدهاید که با رضایت و لذت بسیار زیاد، ساعتها، روزها و حتی مدت بسیار طولانی به ساخت و ساز با دستان خود بپردازند؟ با گذر از دیگر استعدادهای مطرح شده توسط اوکانر، به مبحث بسیار مهم و کاربردی میرسیم که تحت عنوان استعداد کار با انگشتان یا همان مهارت کار با دست و ابزار شناخته میشود. متأسفانه این استعداد، چندان پر اهمیت شمرده نمیشود و افراد، توجه خاصی به این استعداد ندارند. لازم به ذکر است که بسیاری از افراد، از وجود این استعداد درونشان خبر هم ندارند! برای کشف این استعداد درون خود و همچنین پیبردن به قدرت جادوئی آن، در ادامۀ این مقاله با ما همراه باشید…
این استعداد، در زمانی که اوکانر طرح استعدادیابی را تنظیم کرد و به شرکت جنرال الکتریک ارائه کرد، وجود نداشت و بعدها این استعداد برای نخستینبار بهمنظور ارزیابی توانمندی کارگران خط مونتاژ مطرح گردید و استعداد کار با انگشت نام گرفت که در مرکز توجه تیم تحقیقاتی اوکانر قرار گرفت. در طرح استعدادیابی و آزمونی که در خصوص استعداد کار با انگشتان از کارکنان گرفته میشد، دقت و سرعت کارکنان در خط مونتاژ مورد بررسی قرار میگرفت. البته لازم به ذکر است که آن دسته از افرادی که در کار با انگشتان ماهر هستند، ممکن است با ابزارها هم به همان خوبی کار نکنند؛ به بیان دیگر، این دو استعداد از یکدیگر متمایز هستند که در ادامه به وجه تمایز آنها خواهیم پرداخت. بهرهگیری ماهرانه از انگشتان دست، صرفاً به فعالیتهای شغلی محدود نخواهد بود؛ چرا که بسیاری از فعالیتهای هنری هم ملزم به برخورداری و بهرهگیری مناسب از انگشتان هستند.
آزمایشهای عملی انجام شده نشان میدهند که استعداد کار با انگشتان دست و استعداد کار با ابزار، از هم مستقل هستند. استعداد کار با انگشتان دست، به حس لمس کردن و پردازش بهتر سیگنالهای لامسه توسط مغز و کنترل ماهیچههای حرکتی وابسته است؛ اما استعداد کار با ابزار، بیشتر به هماهنگی چشم و دست مربوط میشود. برای مثال: فردی که نمیتواند بهخوبی با سوزن کار کند، ممکن است در باز و بسته کردن پیچها و لولهها با استفاده از آچار توانمند باشد. یا فردی که در برداشتن و استفاده از قطعات بسیار ریز، ضعیف و کم استعداد است، ممکن است در بستهبندی کالاها در خط تولید یک کارخانه بسیار توانمند عمل کند.
بازی جنگا (Jenga) جزء آن دسته از بازیهایی است که تا حد بسیار زیادی میتواند تسلط بر انگشتان دست را افزایش دهد؛ به همین منظور، این بازی میتواند تمرینی بسیار ساده و مفید در این زمینه باشد. ممکن است این سؤال در ذهن شما شکل گیرد که اگر ندانیم وضعیتمان در این استعداد چگونه است، چه؟ در پاسخ به این سؤال، باید عارض شویم که تکرار و تمرین این بازی میتواند تا حدودی در ارزیابی این استعداد مؤثر واقع شود.
آزمون استعداد کار با انگشتان دست، بهصورت زیر است: در ابتدا تختهای مقابل فرد آزموندهنده قرار میدهند که روی آن از سوراخهایی پرشده است. در ادامه، فرد آزموندهنده میبایست با سرعت، هر سوراخ را با ۳ پین پر کند. در این مورد باید بگوییم که هرچه سوراخهای بیشتری با سه پین در زمان کمتری پر شوند، نمرۀ فرد در این آزمون بالاتر خواهد بود. آزمون استعداد کار با ابزار هم بهصورت زیر است: در این قسمت، صد سوراخ بر روی یک تخته وجود دارد که آن تخته مقابل فرد آزموندهنده قرار داده میشود؛ سپس فرد میبایست آن 100 سوراخ را با 100 پین پر کند؛ به این صورت که با استفاده از موچین، پینها را در سوراخهای خالی تخته قرار دهد. لازم به ذکر است که در این آزمون، بهسرعت و دقت فرد آزموندهنده نمره داده خواهد شد.
همانطور که در ابتدا گفته شد، این استعداد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هریک از شما کاربران عزیز، ممکن است از مقادیری از این استعداد برخوردار باشید؛ اما از وجود آن بیخبر باشید! احتمال بسیار بالایی وجود دارد که با برخورداری از این استعداد و کشف آن، در مسیر درستی از رشد و نبوغ خود قرار بگیرید و در آیندۀ نزدیک، به دستاوردهای بسیار عظیمی دست یابید.
درصد مطالعه مقاله