• بهبود فردی
  • ویدئوها
  • نویسنده: AMiR ک
  • زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۱/۲۴

چگونه از تنبلی و بی‌انگیزگی دست برداریم تا بتوانیم به اهدافمان برسیم

5/5 - (1 امتیاز)

همه گاهی اوقات احساس تنبلی می‌کنند، اما گاهی در یک حالت ناخوشایند گیر می‌افتید. آنچه تجربه می‌کنید کاملا طبیعی است و شما قدرت تغییر عادات خود را به سوی بهتر شدن دارید. ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم از الگوی تنبلی خود خارج شوید تا بتوانید به کارهایی که برایتان مهم هستند بپردازید. با کمک ما، قادر خواهید بود بر تعلل غلبه کرده و انگیزه خود را بازیابید.

نکاتی که باید بدانید

  • فضای خود را تمیز و مرتب کنید. وجود بهم‌ریختگی در اطراف شما می‌تواند به طور منفی بر توانایی شما در ایجاد انگیزه تاثیر بگذارد.
  • به خودتان بگویید که می‌توانید این عادت تنبلی را ترک کنید. گفتگوی منفی با خودتان فقط شما را عقب نگه می‌دارد، بنابراین افکار خود را زیر نظر بگیرید و به آن‌ها جنبه مثبت بدهید.
  • اهداف بزرگ را به اهداف کوچکتر و دست‌یافتنی‌تر تقسیم کنید. دستیابی به یک هدف، حتی یک هدف کوچک، به شما انگیزه می‌دهد تا به پیشروی ادامه دهید.

بهبود طرز فکر

بهبود طرز فکر

مرتب شوید. وجود بهم‌ریختگی در اطراف ما—حتی اگر فقط بصری باشد—می‌تواند بسیار دلسردکننده باشد. برای شروع سازماندهی، فضای خود را بررسی کنید و هر وسیله‌ای را که نیاز ندارید دور بریزید. سپس، بقیه وسایل خود را سر جایشان بگذارید. به احتمال زیاد، در یک فضای تمیز و مرتب احساس انگیزه بیشتری خواهید کرد.داشتن یک برنامه روزانه نیز به شما کمک می‌کند منظم بمانید.

تمرین گفتگوی مثبت با خود. شما تمام روز را با خودتان می‌گذرانید، بنابراین وقت آن رسیده که با خودتان مانند بهترین دوستتان رفتار کنید. وقتی افکار منفی به سراغتان می‌آید، آن‌ها را با چیزی مثبت یا خنثی جایگزین کنید. تمام تلاش خود را بکنید که با خودتان خوب صحبت کنید زیرا این کار به شما کمک می‌کند احساس انگیزه بیشتری داشته باشید. افکاری مانند “من خیلی تنبلم” را با “من به این استراحت نیاز داشتم. حالا می‌توانم به یک کار جدید بپردازم” جایگزین کنید.

به خودتان چیزهایی مانند «من می‌توانم این کار را انجام دهم»، «پیشرفت با گذشت زمان جمع می‌شود، بنابراین من عالی کار می‌کنم» و «من به مسیری که طی کرده‌ام افتخار می‌کنم» بگویید.

مشکل اصلی را پیدا کنید. هر بار که احساس تنبلی می‌کنید، کمی مکث کنید و ارزیابی کنید که واقعا چه اتفاقی می‌افتد. تنبلی معمولا یک علامت است و نه خود مشکل. از خودتان بپرسید چرا احساس انگیزه نمی‌کنید. به احتمال زیاد، مشکل اصلی کوچکتر از آن چیزی است که فکر می‌کنید و می‌توانید راحت‌تر از آنچه تصور می‌کنید از آن عبور کنید.

  • آیا کاری را انجام می‌دهید که دوست ندارید؟
  • آیا خسته یا تحت فشار هستید؟
  • آیا احساس افسردگی یا اضطراب می‌کنید؟
  • آیا از شکست می‌ترسید؟ از موفقیت؟

روی مشکل واقعی تمرکز کنید. ترک عادات قدیمی می‌تواند دشوار باشد، بنابراین گام‌های کوچک بردارید. فهرستی از کارهای کوتاه تهیه کنید که به شما در رسیدن به هدف بلندمدتتان کمک کند. فهرست خود را یک قدم در یک زمان پیش ببرید تا احساس بهره‌وری کنید. اگر خسته هستید، مقداری وقت را به استراحت اختصاص دهید. همه به زمان استراحت نیاز دارند، بنابراین برای خودتان زمان استراحت تعیین کنید. اگر تحت فشار هستید، سعی کنید روال خود را ساده کنید. کارهایی را که باید انجام دهید به بخش‌های کوچکتر تقسیم کرده و اولویت‌بندی کنید. اگر می‌ترسید، یک قدم کوچک برای مواجهه با ترس خود بردارید. اگر صدمه دیده‌اید، شاید تنها پاسخ زمان باشد. غم و اندوه با گذشت زمان محو می‌شوند و نمی‌توانید این روند را تسریع کنید. اگر بی‌انگیزه هستید، چه چیزی را در روال خود می‌توانید تغییر دهید؟ آیا می‌توانید خودتان را در محیطی متفاوت قرار دهید؟ چگونه می‌توانید زندگی روزمره را جذاب‌تر کنید؟

تمرین ذهن‌آگاهی. ذهن‌آگاهی به معنای تمرکز بر لحظه حال است. بسیاری از ما وقت نمی‌گذاریم که بایستیم و از لحظات لذت ببریم. ما همیشه به فکر چیزهای بزرگ بعدی هستیم به جای اینکه در این لحظه شگفت‌انگیز که همین حالا است زندگی کنیم. به جای پرداختن به گذشته یا آینده، روی حال تمرکز کنید. این به شما کمک می‌کند احساس فشار کمتری داشته باشید، که به شما کمک می‌کند شروع کنید. واقعاً از حواس پنجگانه خود برای تمرکز بر حال استفاده کنید. به منظره اطرافتان نگاه کنید، به موسیقی گوش دهید، بوی خوشی را استشمام کنید. فقط از اینکه به زمین متصل هستید لذت ببرید.

خودتان را در حال موفقیت تصور کنید. خب، حالا که روی زمان حال تمرکز کردید. بیایید روی یک حال بهتر تمرکز کنیم. تصور کنید اگر همین حالا کاری مهم برای خودتان انجام دهید چه اتفاقی می‌افتد. سپس، خودتان را در 6 ماه، 1 سال و 5 سال آینده تجسم کنید. بگذارید این تصویر منبع انگیزه برای شما باشد. شما در آینده ممکن است سالم‌تر یا موفق‌تر باشید. شاید در حال زندگی کردن زندگی ایده‌آل خود باشید.

اقدام کردن

اقدام کردن

همین حالا شروع کنید. همه چیز از یک جایی شروع می‌شود و گام‌های کوچک به سرعت جمع می‌شوند. وقتی شروع کنید، ادامه دادن بسیار آسان‌تر است. به علاوه، با برداشتن اولین قدم، انگیزه بیشتری خواهید گرفت. قانون 5 ثانیه را امتحان کنید. وقتی احساس استرس می‌کنید یا وسوسه تعلل به سراغتان می‌آید، به خودتان 5 ثانیه فرصت دهید تا فعالیت را شروع کنید.

وقت بگذارید. وقتی سعی می‌کنید عجله کنید، به راحتی احساس فشار می‌کنید—که منجر به تنبلی می‌شود. به خودتان زمان کافی بدهید تا هر مرحله را در مسیر رسیدن به هدفتان کامل کنید. خیلی زود، پیشرفت شما به چیز بزرگی تبدیل خواهد شد. برای برخی کارها، مانند یک پروژه بزرگ، ممکن است لازم باشد زودتر شروع کنید تا زمان کافی برای انجام همه آن داشته باشید. اشکالی ندارد که بین کارها جابجا شوید و روی بیش از یک هدف به طور همزمان کار کنید. فقط مطمئن شوید که به خودتان فشار نمی‌آورید. سعی کنید به جای انجام چند کار به طور همزمان، روی یک کار در یک زمان تمرکز کنید. در واقع اگر فقط روی کار مورد نظر تمرکز کنید، کار بیشتری انجام می‌دهید.

به خودتان روحیه بدهید. شما مربی خودتان و منبع الهام خودتان هستید. با استفاده از جملات تاکیدی مثبت، خودتان را به اقدام تشویق کنید. شما احساس خواهید کرد که برای هر چالشی که سر راهتان قرار می‌گیرد آماده هستید. به خودتان چیزهایی مانند اینها بگویید:

  • «من می‌توانم این کار را انجام دهم.»
  • «من برای این خیلی سخت کار کرده‌ام و لیاقت موفقیت را دارم.»
  • «من زندگی‌ای را که می‌خواهم می‌سازم.»
  • «هر قدمی تفاوت ایجاد می‌کند.»

وقتی به کمک نیاز دارید، درخواست کنید. بسیاری از مردم ترس بی‌موردی دارند که درخواست کمک اشتباه است. همه ما گاهی به کمک نیاز داریم و شما مجبور نیستید کارها را به تنهایی انجام دهید. وقتی به کمک نیاز دارید، روی خانواده و دوستانتان حساب کنید. علاوه بر این، از افرادی که از شما باتجربه‌تر هستند، راهنمایی بخواهید. داشتن یک همیار پاسخگو می‌تواند هنگام تلاش برای رسیدن به یک هدف، کمک بزرگی باشد. از یک دوست بخواهید که به طور منظم با شما تماس بگیرد تا ببیند چه نوع پیشرفتی داشته‌اید. مطمئن شوید که خودتان را با افرادی احاطه کرده‌اید که از شما حمایت می‌کنند و به شما انگیزه می‌دهند.

خودتان را برای موفقیت آماده کنید. در مورد آنچه به شما انگیزه می‌دهد و آنچه حواستان را پرت می‌کند صادق باشید. محیط و برنامه خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید به راحتی به اهدافتان پایبند باشید. علاوه بر این، تمام تلاش خود را بکنید تا بین سخت کوشی و استراحت مناسب تعادل برقرار کنید. برای خودتان مهلت تعیین کنید، اما انعطاف‌پذیر باشید. گاهی اوقات باید انتظارات خود را تنظیم کنید زیرا یک کار را دست کم گرفته‌اید.

در هر قدم به خودتان آفرین بگویید. شما برای هر دستاوردی که دارید، هر چقدر هم کوچک باشد، شایسته قدردانی هستید. هر زمان که یک مرحله، یک هدف کوچک یا یک نشانه در طول مسیر را به پایان رساندید، راه‌هایی برای تشویق خود پیدا کنید. پیشرفت هر بار حس فوق‌العاده‌ای خواهد داشت.

  • «من کار بزرگی انجام می‌دهم.»
  • «من به خاطر اینکه تا اینجا رسیده‌ام به خودم افتخار می‌کنم.»
  • «می‌دانستم می‌توانم انجامش دهم.»
  • «من خیلی با استعداد هستم.»

انرژی دادن به خود

انرژی دادن به خود

  1. از رختخواب بپرید. ممکن است هوس چند دقیقه خواب بیشتر را داشته باشید، اما چرت زدن در واقع شما را خواب‌آلوده‌تر می‌کند. به محض اینکه زنگ هشدارتان به صدا درآمد، از رختخواب بلند شوید و روتین صبحگاهی خود را شروع کنید. یک روتین صبحگاهی ثابت داشته باشید، حتی در روزهای تعطیل. ذهن شما از نشانه‌هایی که بدنتان می‌دهد پیروی می‌کند، که به شما در شروع کار کمک می‌کند. سعی کنید ساعت زنگدار خود را در طرف دیگر اتاق قرار دهید تا مجبور شوید برای خاموش کردن آن از رختخواب بلند شوید. این کار فشار دادن دکمه چرت زدن یا دوباره خوابیدن را بسیار دشوارتر می‌کند. به معنای واقعی کلمه بپرید تا گردش خونتان به جریان بیفتد. ممکن است آخرین کاری باشد که می‌خواهید انجام دهید، اما اگر بتوانید خودتان را وادار کنید، بعد از آن احساس شادابی بیشتری خواهید کرد.

  2. اهداف دست یافتنی تعیین کنید. داشتن اهداف به شما چیزی برای تلاش کردن می‌دهد. برای اینکه با انگیزه بمانید، اهدافی را انتخاب کنید که واقعا به شما الهام می‌بخشند و از استعدادها و مهارت‌های شما بیشترین استفاده را می‌کنند. هنگامی که اهداف خود را مشخص کردید، آنها را به مراحل کوچک و آسان برای انجام دادن تقسیم کنید. بیایید بگوییم هدف شما نوشتن یک مقاله پژوهشی است. مراحل کوچکتر شما ممکن است شامل موارد زیر باشد: انتخاب موضوع، انجام تحقیق، تدوین پایان نامه، نوشتن طرح کلی، نوشتن پیش نویس اول، بازبینی مقاله و نهایی کردن مقاله. سعی کنید یک دفتر خاطرات یا برنامه ریز داشته باشید تا بتوانید آنچه را که قصد انجام آن را دارید و آنچه را که به دست می‌آورید پیگیری کنید. یک تابلوی دید ایجاد کنید تا به شما در پیگیری اهدافتان الهام ببخشد.

  3. یک لیست چک تهیه کنید تا بتوانید کارهای کوچک را علامت بزنید. هر مقدار پیشرفتی که به دست می‌آورید شایسته جشن گرفتن است. تمام دستاوردهای خود را پیگیری کنید تا احساس خوبی داشته باشید. لیست چک خود را جایی قرار دهید که آن را ببینید، مانند روی میز یا یخچال. وقتی این علامت‌ها شروع به جمع شدن می‌کنند، نمی‌خواهید متوقف شوید. شما به معنای واقعی کلمه می‌بینید که برای چه چیزی تلاش کرده‌اید و چه توانایی‌هایی دارید و این حرکت آنقدر حس خوبی خواهد داشت که باید به آن ادامه دهید. اگر این کار را نکنید ناامید و احساس بدتری خواهید داشت. برنامه‌های روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه تنظیم کنید تا اهداف کوچکتر و دست یافتنی‌تری داشته باشید.

  4. به خودتان یادآوری کنید که چرا اهدافتان برایتان مهم هستند. تمرکز بر «چرا» به شما کمک می‌کند تا برای ادامه دادن با انگیزه بمانید. وقتی اوضاع سخت می‌شود، به راحتی فراموش می‌کنید که چرا می‌خواهید به یک هدف برسید. به طور مشخص به اهداف خود و اینکه چگونه به شما در داشتن بهترین زندگی کمک می‌کنند فکر کنید. از خودتان بپرسید:

  • این چگونه آینده من را شکل می‌دهد؟
  • یک سال دیگر کجا خواهم بود؟
  • این چگونه مرا خوشحال می‌کند؟
  • چه کاری می‌توانم بهتر انجام دهم؟
  1. به خودتان بگویید که می‌توانید کاری انجام دهید. عمل همه چیز را تغییر می‌دهد، پس احساس تنبلی خود را رها کنید. شما با آنچه قبلاً اتفاق افتاده تعریف نمی‌شوید—شما همیشه در موقعیتی هستید که خودتان را دوباره بسازید و تغییر ایجاد کنید. فقط باید به آن فکر کنید و باور داشته باشید. به خودتان بگویید: «تمام تلاشم را خواهم کرد و پیشرفتم را جشن خواهم گرفت» و «مهم نیست چه اتفاقی بیفتد، به راهم ادامه خواهم داد.»

  2. اکثر روزها ورزش کنید. ورزش به شما انرژی بیشتری می‌دهد و سلامت روان شما را بهبود می‌بخشد. اگر می‌توانید، صبح‌ها ورزش کنید تا روزتان را با انرژی شروع کنید. به عنوان گزینه دیگر، بعد از ظهرها ورزش کنید تا انرژی دوباره پیدا کنید. اشکالی ندارد که ورزش خود را به چند بخش کوچک تقسیم کنید. به عنوان مثال، ممکن است روزی 3 بار به مدت 10 دقیقه ورزش کنید. آیا گفتیم ورزش بخش بزرگی از سالم بودن است؟ وقتی سالم هستیم، در کل احساس بهتری داریم. به طور کلی، اکثر افراد به 150 دقیقه ورزش متوسط در هفته نیاز دارند. نظرسنجی خوانندگان: ما از 133 خواننده wikiHow پرسیدیم که در کدام زمینه از زندگی خود بیشتر می‌خواهند رشد کنند، و 59٪ از آنها سلامت روانی و جسمی را انتخاب کردند.

  3. رژیم غذایی سالم داشته باشید. تغذیه خوب به شما انرژی می‌دهد تا بهترین زندگی خود را داشته باشید، بنابراین وعده‌های غذایی سالم را انتخاب کنید. غذاهایی مانند پروتئین‌های کم چرب، سبزیجات و میوه‌ها را انتخاب کنید. از طرف دیگر، مصرف تنقلات بسته‌بندی شده و غذاهای شیرین را محدود کنید زیرا فاقد مواد مغذی هستند. ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز می‌توانند به بهبود تغذیه شما کمک کنند. اگر نگران کمبود مواد مغذی هستید، با پزشک خود صحبت کنید.

  4. برای زندگی‌ای که می‌خواهید لباس بپوشید. آنچه می‌پوشید تأثیر زیادی بر سلامت روان شما دارد. پوشیدن لباس‌هایی که در آن‌ها احساس فوق‌العاده‌ای دارید می‌تواند در واقع به شما انگیزه دهد تا به دنبال اهدافتان بروید. کمد لباس خود را تغییر دهید تا آنچه را که واقعاً برای خود می‌خواهید منعکس کند. وقتی متفاوت لباس می‌پوشید، اعمالتان نیز تغییر می‌کند. لباس‌هایی بپوشید که در آن‌ها بهترین ظاهر و احساس را داشته باشید.

    انرژی دادن به خود

با انگیزه ماندن

  1. برای هر دستاوردی به خودتان پاداش دهید. دادن پاداش‌های کوچک به خودتان کمک زیادی به حفظ انگیزه شما می‌کند. شما شایسته کمی دلگرمی هستید! پاداش‌هایی را انتخاب کنید که به شما احساس خوبی می‌دهند اما انجام دادنشان آسان است. در اینجا چند ایده وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید:
  • فیلم ببینید.
  • یک استراحت طولانی داشته باشید.
  • دسر مورد علاقه خود را بخورید.
  • چیزی را که می‌خواستید بخرید.
  1. اهداف خود را هر هفته بنویسید. فهرستی از اهداف هفتگی به شما کمک می‌کند متمرکز و با انگیزه بمانید. با گذشت زمان، اجتناب‌ناپذیر است که اهداف شما تغییر کنند. همچنین روش‌هایی را که برای دستیابی به آنها مؤثرتر هستند، مشخص خواهید کرد. با تغییر آنها، لیست شما نیز باید تغییر کند. این لیست را جایی قرار دهید که بتوانید آن را ببینید، مانند محل کارتان یا صفحه قفل تلفنتان.

  2. به خودتان یادآوری کنید که سخت کوشی ارزش دارد. موفقیت معمولاً 99٪ کار و فقط 1٪ استعداد است. اگر به آن پایبند باشید، می‌توانید به اهداف خود برسید. وقتی به مانعی برخوردید، خودتان را در آینده تصور کنید که به هدفتان رسیده‌اید تا به یاد بیاورید چرا باید به راهتان ادامه دهید. شما یک شبه یک تاجر بزرگ، یک دونده بزرگ، یک آشپز بزرگ یا حتی در کارتان عالی نخواهید شد. تجربه شکست در مسیر موفقیت طبیعی است، پس به راهتان ادامه دهید.

  3. برنامه خود را خلوت کنید. داشتن فعالیت‌ها یا عوامل حواس‌پرتی بیش از حد در زندگی روزمره می‌تواند اجتناب از کارهایی را که باید انجام دهید آسان کند. با حذف کارهایی که واقعاً نیازی به انجام آنها ندارید، برنامه خود را خلوت کنید. علاوه بر این، ببینید آیا چیزی وجود دارد که بتوانید آن را واگذار کنید. در نهایت، زمانی را برای تمرکز بر اهدافتان در برنامه خود قرار دهید. به عنوان مثال، ممکن است بتوانید از اعضای خانواده یا هم اتاقی‌های خود بخواهید که در برخی از کارهای خانه به شما کمک کنند. به طور مشابه، ممکن است تصمیم بگیرید یک سرگرمی را کنار بگذارید تا وقت بیشتری برای کار بر روی هدفی که برایتان از همه مهم‌تر است داشته باشید.

  4. در مسیر بمانید. زمان‌هایی خواهد بود که سخت‌تر می‌شود و پس از پاداش، گاهی اوقات ممکن است احساس کمی بی‌حوصلگی نسبت به بازگشت به کار مورد نظر داشته باشید. در چنین مواقعی، از ذخایر درونی خود استفاده کنید تا هدف یا راه حل مورد نظر را به خود یادآوری کنید و متمرکز بمانید. از احساس اینکه در مسیر درست قرار دارید نهایت استفاده را ببرید و از این احساس برای جهش به کار یا هدف دیگر به محض اینکه پاداش خود را گرفتید استفاده کنید. یادتان باشد که فقط شروع کنید. شما می‌توانید این کار را انجام دهید!

  5. تسلیم نشوید. همه با موانع روبرو می‌شوند، پس وقتی عقب می‌افتید دلسرد نشوید. فقط آن قدم بعدی را بردارید و به راهتان ادامه دهید. با پشت سر گذاشتن چالش‌ها، در بازگشت به حالت اولیه بهتر و بهتر خواهید شد. به زودی، شما غیرقابل توقف خواهید بود

منبع مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *