روشهای بسیاری برای تبلیغات در بستر اینترنت وجود دارد که صاحبان وبسایتها بسته به هدف تبلیغ خود و مقدار بودجهای که دارند، یکی از روشهای موجود را برمیگزینند. اما در بین تمام روشهای تبلیغی که وجود دارد، تبلیغات بر اساس کلیک یا تبلیغات کلیکی از محبوبیت بیشتری برخوردار است و به صورت گستردهای توسط افراد مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
در این مطلب ضمن بررسی این نوع از تبلیغ، مزایا و معایب آن را نیز عنوان خواهیم کرد. اگر شما نیز صاحب یک وبسایت هستید و میخواهید ترافیک بالایی و افزایش بازدید سایت برای آن جذب کنید، خواندن این مطلب کمک شایانی برای شما خواهد بود. پس با ما همراه باشید.
ppc چیست؟ تبلیغات کلیکی یا PPC «Pay Per Click» به نوع خاصی از تبلیغات در فضای اینترنت گفته میشود که در آن هزینه تبلیغات براساس تعداد کلیکهای انجام شده بر روی یک بنر یا عنوان تبلیغاتی محاسبه میشود.
به عبارت دیگر، تبلیغات بر اساس کلیک، یکی از زیرشاخههای تبلیغات SEM «تبلیغات در موتورهای جستجو» است که به کمک آن میتوان به سرعت ترافیک سایت را افزایش داده و مخاطبین بسیاری را جذب کرد. نمونه بارز این نوع از تبلیغات، سرویس گوگل ادز (Google Adwords) است که به کمک دانستن مفاهیم گوگل ادز میتوان در برابر هزینه پرداختی، از نتایج جستجوهای گوگل، کلیک دریافت کرد!
[irp posts=”10830″ name=”بررسی مدلهای کسب و کار اینترنتی [ ایرانی و خارجی ]”]
برای مثال، اگر شما صاحب یک وبسایت باشید که بازدید کننده چندانی ندارد، اما محتوای مفید و کاربردی در آن قرار دادهاید، برای افزایش ترافیک و بازدید، میتوانید یک عنوان تبلیغاتی یا یک بنر طراحی کرده و آن را برای تبلیغ در سایتهای معروف و پرطرفدار قرار دهید.
آنگاه در برابر هر کلیکی که از طریق بازدیدکنندگان آن سایتها روی بنر تبلیغی شما انجام میشود، به سایت موردنظر هزینه آن را پرداخت فرمایید. همچنین میتوانید با ثبتنام در سرویس گوگلادز، هزینه تبلیغات بر اساس کلیک را پرداخت کرده و سپس منتظر افزایش بازدیدها از طریق هدایتهای گوگل باشید. البته این کار در کنار مزایایی که دارد، معایبی هم دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
وقتی کسی بداند Ppc چیست، حتماً از آن برای افزایش ترافیک و رنکینگ وبسایت خود بهره خواهد برد. در واقع دلیل این موضوع در مزایای زیر قرار دارد:
وقتی کسی هزینه تبلیغات بر اساس کلیک وبسایت خود را به سایتها و بسترهای تبلیغ کننده (Publisher)ها پرداخت کند، بلافاصله اثربخشی آن را حس خواهد کرد. در واقع همینکه بنرها و عناوین تبلیغی بر روی صفحات شلوغ قرار میگیرند، سایتهای تبلیغ دهنده شاهد بازدیدهای بالایی خواهند بود. بنابراین سرعت اثربخشی تبلیغات بر اساس کلیک، اصلیترین مزیت و عامل محبوبیت آن در بین سایر روشهای تبلیغاتی است.
اگر کسی یک کمپین فروش راه بیندازد، سریعترین راه برای نتیجهبخش بودن آن کمپین، استفاده از تبلیغات مبتنی بر کلیک است. برخی از کمپینها به کمک این روش در عرض چند ساعت به نتایج و نرخ تبدیل (فروش نهایی) خود دست مییابند. این در حالی است که معمولاً کمپینهای اجرا شده بدون استفاده از تبلیغات کلیکی، بازدهی بسیار پایینی دارند.
تبلیغات بر اساس کلیک این اختیار را به تبلیغ کنندگان میدهد تا مخاطبین و کلیکگنندکان خود را براساس ناحیه جغرافیایی، سن، جنسیت، ساعت نمایش تبلیغات و ….. انتخاب کنید. در واقع شما میتوانید فیلترهای مربوط به تمام این گزینهها را در سرویسهای تبلیغات کلیکی مانند گوگلادز تنظیم نمایید.
[irp posts=”10815″ name=”بازاریابی محتوایی [ Content marketing ] چیست ؟ + مزایا”]
این در حالی است که در سایر روشهای تبلیغی مانند اجارهی فضای تبلیغی و سئو و یا بازاریابی موتور های جستجو، تنها نوع سایتهای تبلیغ کننده و کلمات کلیدی را میتوانید تعیین کنید و هیچ فیلتر دیگری برای اعمال کردن وجود ندارد.
تبلیغات بر اساس کلیک حقیقتاً یکی از شفافترین روشهای تبلیغی برای محاسبه هزینه در برابر دریافت بازخوردهای موردنظر است. شما میتوانید در برابر هر بازدیدی که دریافت میکنید، حساب کنید که چقدر پرداخت کردهاید.
در واقع تعداد بازدیدکنندگان، نرخهای تبدیلی، مقدار هزینه پرداخت شده برای هر کلیک و تمام آنچه که برای ارزیابی کمپینهای خود نیاز دارید، به صورت یک جدول واضح و دقیق در اختیارتان قرار میگیرد. بنابراین به راحتی میتوانید ببیند در برابر بودجهای که اختصاص دادهاید، چقدر بازخورد گرفتهاید.
علاوه بر موارد فوق، مزایای بسیار دیگری را نیز برای تبلیغات بر اساس کلیک میتوان نام برد، اما موارد نامبرده برای بیان دقت و اثربخشی این روش تبلیغی کفایت میکند. در مقاله ای دیگر به مزایای تبلیغات اینترنتی پرداختیم.
تبلیغات بر اساس کلیک، در کنار مزایای عالی که دارد، معایبی هم دارد که میتوان آنها را بهصورت زیر بیان کرد:
در تبلیغات کلیکی، شما تا پول میدهید، دیده خواهید شد. اما همینکه پرداختی شما به سرویسهای تبلیغات کلیکی قطع شود، بازدید و ترافیک هم متوقف خواهد شد. پس این روش فقط تا زمانی جواب میدهد که جیب شما بر روی سرویسهای تبلیغاتی باز باشد. در غیر اینصورت ترافیکی در کار نیست.
برخی از مخاطبین هستند که علاقهای به کلیک بر روی بنرها و عناوین تبلیغاتی ندارند. ایشان صرفاً مطالب موردنظر خود را جستجو کرده، مطالعه میکنند و سپس صفحات را میبندند. بنابراین روش تبلیغات بر اساس کلیک برای این گروه از افراد نتیجهای در پی ندارد، مگر اینکه بهصورت ارگانیک محتوای شما را در بین نتایج جستجوی گوگل پیدا کرده باشند.
یکی از مشکلات اصلی سرویسهای کلیکی تبلیغی، کلیکهای فیک یا الکی (Click-fraud) است که در آن رباتها به جای انسان کلیک میکنند و در برابر سرازیر شدن ترافیک، نرخ تبدیل خاصی برای وبسایتهای هدف ایجاد نمیشود.
البته چون ارزیابی تبلیغات کلیکی به وضوح انجام میشود، صاحبان وبسایتها میتوانند این نوع از کلیکها را تا حدی تشخیص دهند و تبلیغ خود را به سرویسهایی که چنان کلیکهای الکی دارند، نسپارند.
بهرحال اگر تا حدی هم کلیک فیک وجود داشته باشد، اما شما نرخ تبدیل خوبی داشته باشید، میتوان از این تعداد از کلیکهایی که هزینه بیشتری را برای شما رقم زدهاند، چشمپوشی کرد (اما در کل دادن تبلیغ به سرویسهایی که کلک میزنند و ربات دارند، از نظر اخلاقی کار درستی به نظر نمیرسد!)
افزایش نرخ تبدیل تبلیغات کلیکی PPC، موضوعی است که در ادامه مقاله میخواهیم به توضیح بیشتر در مورد آن بپردازیم. یکی از مهمترین مفاهیم موثر در کسب و کارهای اینترنتی نرخ تبدیل است، که نشان دهنده این موضوع است که، برنامهریزی های اجرایی و سرمایه گذاری هایی که در این زمینه انجام دادهایم تا چه میزان توانسته است در نزدیک شدن ترافیک ورودی سایت به آنچه که مدنظر ما بوده، موفق باشد.
همانطور که آشنایی دارید در دیجیتال مارکتینگ اهداف تعریف شده و مشخصی در بخش بازاریابی و فروش وجود دارد. هدف اصلی از ایجاد دیجیتال استفاده از ابزارهای انلاین و دیجیتال برای محقق شدن اهداف مورد نظر است. با توجه به این توضیحات به آسانی قابل درک است که در مرحله اول برای موفقیت در دیجیتال مارکتینگ باید فهم درستی از بازاریابی و فروش داشته باشیم. هدف همه کسب و کارهای دیجیتال درامد زایی و فروش است. در ادامه به بیان راهکارهایی می پردازیم که رعایت آنها می تواند در افزایش نرخ تبدیل تبلیغات کلیکی PPC، موثر باشد.
یکی از عواملی که در تعرفه تبلیغاتی کلیکی موثر است، سرعت سایت است. تصور کنید هنگام چک کردن سایت های مختلف به سایتی برخوردید که مطالب مفید و جذاب زیادی دارد اما سرعت آن بسیار کند است. با وجود جذابیت محتوا کند بودن سایت احتمال بازگشت مجدد شما به سایت مورد نظر را کاهش میدهد. کاهش بازدید هم سبب کاهش تعرفه تبلیغاتی کلیکی میشود! بنابراین از بهبود سرعت سایت غافل نشوید.
یکی دیگر از عواملی که میتوان از آن برای افزایش نرخ تبدیل تبلیغات کلیکی PPC، استفاده کنید، استفاده از رضایت مشتریان از تبلیغات است. به منظور بهبود و اعتمادسازی بیشتر افراد برای گرفتن تبلیغات کلیکی در سایت میتوانید رضایت مشتریان قبلی را به آنها نشان دهید.
امروزه با توجه به کلاهبرداریهای گستردهای که در فضای مجازی و به صورت انلاین رخ میدهد، خیلی از افراد در اعتماد کردن و پرداخت وجه به منظور تبلیغات تردید دارند. به منظور حل این مشکل می توان راههای مختلفی را برای پرداخت در نظر بگیرید. استفاده از راههای معتبر برای پرداخت وجه سبب اعتمادسازی بیشتر میشود که این موضوع بی تاثیر بر روی تعرفه تبلیغاتی کلیکی نیست.
همانطور که اشاره کردیم، تبلیغات کلیکی تا زمانی مؤثر واقع میشوند که هزینه آن پرداخت شود، در غیر اینصورت، به محض قطع شدن بودجه، نتایج این نوع از تبلیغ نیز به پایان میرسد.
این در حالی است که اگر وبسایتها در کنار این نوع از تبلیغات، بر روی سئو (SEO) یا بهینهسازی محتوای خود و جذب ترافیک ارگانیک کار کنند، اگر کلیکها نیز متوقف شود، باز هم میتوانند بازدیدکنندگان هدف خود را داشته باشند.
بنابراین نباید تنها روی تبلیغات بر اساس کلیک حساب کرد و از سایر روشهای غافل شد. بهتر است صاحبان وبسایتها از بهینهسازی و تبلیغ در کنار یکدیگر بهره بگیرند.
سخن نهایی
مطمئناْ تا اینجا دانستید که Pay per click چیست و چه تأثیری بر روی دیده شدن در بستر اینترنت دارد. شما میتوانید مقداری از درآمد خود را به این نوع از تبلیغات اختصاص داده و شاهد سرازیر شدن ترافیک خوبی به سمت صفحات خود باشید.
اما حتماً در کنار آن، تمام محتوای متنی، تصویری و ویدئویی خود را نیز برای موتورهای جستجو بهینه کنید تا به صورت ارگانیک نیز در نتایج نشان داده شوید. البته استفاده همیشگی از سرویسهای کلیکی میتواند کمی هزینه بر باشد.
[irp posts=”10183″ name=”معنی دیجیتال مارکتینگ + 30 فکت باورنکردنی بازاریابی دیجیتال در ایران”]
بنابراین میتوانید در حالت عادی تنها روی سئوی خود کار کرده و در زمانهای تخفیفهای فصلی و مناسبتی و سپس در زمان اجرای کمپینها، بودجه مشخصی را برای تبلیغات کلیکی و بازخوردهای فوری در نظر بگیرید.
برخی سوالات متداول :
تبلیغات کلیکی یا PPC «Pay Per Click» به نوع خاصی از تبلیغات در فضای اینترنت گفته میشود که در آن هزینه تبلیغات براساس تعداد کلیکهای انجام شده بر روی یک بنر یا عنوان تبلیغاتی محاسبه میشود.
سرعت بالای بازخورد - نتیجهبخشی کمپینها - جذب مخاطبین هدف - ارزیابی دقیق بازخورد در برابر هزینه
دیده شدن فقط در برابر پرداخت - از دست دادن گروهی از مخاطبین - کلیکهای فیک -
تبلیغات کلیکی تا زمانی مؤثر واقع میشوند که هزینه آن پرداخت شود، در غیر اینصورت، به محض قطع شدن بودجه، نتایج این نوع از تبلیغ نیز به پایان میرسد. این در حالی است که اگر وبسایتها در کنار این نوع از تبلیغات، بر روی سئو (SEO) یا بهینهسازی محتوای خود و جذب ترافیک ارگانیک کار کنند، اگر کلیکها نیز متوقف شود، باز هم میتوانند بازدیدکنندگان هدف خود را داشته باشند. ppc چیست؟
مزایای تبلیغات کلیکی چیست؟
معایب تبلیغات کلیکی چیست؟
آیا فقط تبلیغات کلیکی برای دیده شدن کافی است؟
درصد مطالعه مقاله