تابهحال چیزی در خصوص ویژگیهای تیپ شخصیتی جسور و سازنده به گوشتان خورده؟ در اطرافیان خود اشخاصی را میشناسید که از این تیپ شخصیتی برخوردار باشند؟ آیا خود شما از این تیپ شخصیتی برخوردار هستید؟ و یا در صورتی که با چنین افرادی مواجه شوید، میدانید که چطور میتوانید رابطۀ بهتری با آنان شکل دهید و بهطورکلی چگونه با این دسته از افراد ارتباط برقرار کنید؟ همانطور که طی مقالۀ استعدادیابی هالند گفته شد، تیپ شخصیتی جسور سازنده یکی از 6 تیپ شخصیتی ارائه شده توسط هالند میباشد که این تیپ شخصیتی میتواند حاکمان، رهبران، مدیران، رئیسها و… یک کشور را پدید بیاورد. افرادی که در این دستهبندی از انواع تیپ شخصیتی هالند قرار میگیرند، از توانایی رهبری و مدیریت بسیار بالایی برخوردارند و بهخوبی میتوانند از پس مدیریت و ادارۀ جوامع بربیایند. اینها تتنها بخش بسیار کوچکی از خصوصیات این تیپ شخصیتی محسوب خواهد شد؛ برای کسب اطلاعات بیشتر و صدالبته دقیقتر، با ما در مقالۀ تیپ شخصیتی جسور و سازندۀ هالند همراه باشید… در این مقاله، میرسیم به یکی دیگر از تیپهای شخصیتی که تحت عنوان تیپ شخصیتی متهور و یا جسور و سازنده شناخته میشود. هدف اصلی از ارائۀ این مقاله، بررسی تخصصی تیپ شخصیتی جسور و سازنده میباشد. افرادی که در این دستهبندی از انواع تیپ شخصیتی قرار میگیرند، در برخی موارد نقطه مقابل شخصیت جستوجوگر میباشند؛ زیرا اشخاص جستوجوگر، تمایل بسیار زیادی به پژوهشهای علمی دارند، اما اشخاصی با شخصیت متهور، علاقۀ چندانی به پژوهشهای علمی از خود نشان نمیدهند. نکتۀ بسیار جالب در خصوص این تیپ شخصیتی آن است که آنان، بهجای آن که به انجام کارهای گروهی علاقه داشته باشند، بیشتر به مدیریت گروههای مختلف علاقهمند هستند؛ به همین منظور از آنها تحت عنوان رهبران بسیار ماهر و معروفی یاد میشود. مدلهای ارائه شده توسط هالند(ویکی پدیا)، از شش شخصیت تشکیل شده که افراد هر جامعهای را در این شش دستۀ زیر، جای خواهد داد. 1:واقعگرا 2:جستجوگر 3:هنری 4:اجتماعی 5:جسور و سازنده 6:قراردادی در ادامه به برسی دقیقتری از تیپ شخصیتی جسور و سازنده خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید …
همانطور که گفته شد، افرادی در تیپ شخصیتی جسور و سازنده قرار میگیرند که از قدرت رهبری بالایی برخوردار باشند و همچنین توانایی نفوذ بر سایر افراد را داشته باشند. از آنها تحت عنوان افرادی سلطهجو نیز یاد خواهد شد که همچنین قدرت کلامی قوی برخوردارند. این تیپ شخصیتی، علاقۀ بسیار زیادی به قرار گرفتن در موقعیتهای گوناگونِ رهبری دارد و کار کردن و فعالیت با سایر افراد را تا حد بسیار زیادی دوست دارد اما نه برای کمک و همکاری با آنها؛ بلکه برای مدیریت و رهبری آنها! نکتۀ بسیار قابل توجه در خصوص این تیپ شخصیتی، آن است که آنان تواناییهای خود را بیش از اندازه و بیش از حد معمول تخمین میزنند و علاقۀ بسیار شدیدی به مشاغل جسورانه دارند. افرادی با تیپ شخصیتی متهور و یا همان جسور و سازنده، اشخاصی ماجراجو و بلند پرواز هستند و بهنوعی عاشق هیجان هستند. آنها از تعاملات و معاشرت با افراد جامعه لذت خواهند برد و در بسیاری از امور، انرژی بسیار زیادی از خود نشان خواهند داد. مهمترین رُکنی که آنان در زندگی خود از آن بهره میگیرند، ریسکپذیری، اجتماعی بودن و خطرپذیر بودن است که خودشان از این موارد تحت عنوان اساسیترین ویژگی شخصیتیشان یاد میکنند. آنها اغلب افرادی هدفگرا هستند و در تمام امور زندگی خود، میخواهند که هرچه سریعتر به نتیجۀ نهایی برسند. این افراد تمایل به کار با درجه انرژی بالا دارند. آنها از رسیدن به اهداف سازمانی و دستاوردهای اقتصادی لذت میبرند. لازم به ذکر است که این دسته از افراد؛ از توانایی مدیریت و سخنرانی بسیار بالایی برخوردارند. لازم به ذکر است که آنها از فعالیتهای منظم و روتین بیزارند و از آن جا که فاقد توانایی علمی هستند، ممکن است در بسیاری از مشاغل بهترین باشند، منتها از آن مشاغل لذت کافی را نخواهند برد. بسیاری از افرادی که در این دستهبندی از انواع تیپ شخصیتی قرار میگیرند، اشخاصی پرخاشگر و مطمئن به خود هستند و تا حد بسیار زیادی پیشرفتهای اقتصادی و سیاسی برایشان ارزشمند بهشمار میرود. در آخر لازم است تا به بررسی یکی از بارزترین مهارتهای آنان نیز بپردازیم: این دسته از افراد از مهارت بسیار بالایی در تصمیمگیری مؤثر برای سایر افراد برخوردارند.
با گذر از توضیحات ارائه شده، به بررسی دقیقتری از ویژگیهای مختص به تیپ شخصیتی جسور و سازنده میرسیم. با ما همراه باشید … یکی از ویژگیهایی آنان را تا حدودی از سایر افراد متمایز میسازد، میتوان به عدم علاقه به فعالیتهای مشاهدهای و علمی اشاره داشت. همانطور که گفته شد، بهطورکلی این دسته از افراد بیشتر از دانستههای دیگران بهره خواهند برد؛ بنابراین، از شیوه ماجراجویی و انجام فعالیتهای جسورانه به پاسخ سؤالات خود میرسند و در این خصوص احساس قدرت خواهند کرد.
در ادامه به معرفی اجمالیتری از ویژگیها میپردازیم:
متناسبترین و بهترین مشاغلی که برای تیپ شخصیتی جسور و سازنده در نظر گرفته شده، مربوط به راهاندازی و اجرای پروژهها میباشند. این دسته از مشاغل، میتواند رهبری و قدرت تصمیمگیری این دسته از افراد را تا حد بسیار زیادی به نمایش بگذارد. چنین مشاغلی گاهاً نیاز به ریسکپذیری فرد خواهد داشت و معمولاً با معاملات کاری و اداری سروکار دارند. در ادامه به بررسی اجمالیتری از انواع مشاغل این تیپ شخصیتی خواهیم پرداخت:
از آن جا که طی این مقاله با خصوصیات تیپ شخصیتی جسور و سازنده، آشنا شدهایم، دانستیم که این دسته از افراد از چه خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی و رفتاری برخوردارند. اکنون، نوبت به آن میرسد که خود و معیارهای درونی خود را با نکاتی که طی این مقاله گفته شد، تطبیق دهید و سؤالاتی از قبیل سؤالات زیر را از خود بپرسید و بهطور دقیق و کامل بررسی کنید: آیا من از قدرت رهبری یک گروه کوچک در اجتماع برخوردار هستم؟ آیا میتوانم بهعنوان یک سرپرست گروه، افراد و فعالیت آنها را تحت کنترل خود داشته باشم؟ آیا جسارت و سازندگی من در حدی میباشد که بهعنوان یک مدیر شرکت فعالیت کنم و در خصوص آن شرکت سخنرانی کنم؟ و… اگر پاسخ شما به چنین سؤالاتی مثبت است، بدانید که شما در دستهبندی تیپ شخصیتی جسور و سازنده قرار خواهید گرفت.
درصد مطالعه مقاله