Rate this page

تست شخصیت

تست شخصیت

تست‌های شخصیت ابزارهایی هستند که به منظور ارزیابی ویژگی‌ها، رفتارها، و تمایلات شخصیتی افراد طراحی شده‌اند. این تست‌ها می‌توانند برای اهداف مختلفی از جمله مشاوره شغلی، بهبود روابط فردی، یا خودشناسی مورد استفاده قرار گیرند

تست های شخصیت مختلفی وجود دارند که می توانند به روشن شدن تشخیص بالینی، راهنمایی مداخلات درمانی و پیش بینی نحوه پاسخ افراد در موقعیت های مختلف کمک کنند. برخی از انواع رایج تستهای شخصیت عبارتند از: شاخص نوع مایرز-بریگز (MBTI)، پرسشنامه چندگانه شخصیت مینه سوتا (MMPI) و پرسشنامه شخصیت HEXACO

ما هر روز به طور غیررسمی شخصیت را ارزیابی و توصیف می کنیم. وقتی در مورد خودمان و دیگران صحبت می کنیم، اغلب به ویژگی های مختلف شخصیت فرد اشاره می کنیم. به عنوان مثال، ممکن است به کسی به عنوان ماجراجو، مهربان یا بدخلق اشاره کنیم.

روانشناسان نیز هنگام ارزیابی شخصیت تقریبا همین کار را انجام می دهند، اما در سطحی سیستماتیک تر و علمی تر. آنها از انواع مختلف تست های شخصیت برای انجام این ارزیابی ها استفاده می کنند. آزمایش و ارزیابی شخصیت به تکنیک هایی اشاره دارد که برای اندازه گیری الگوهای مشخصه ویژگی هایی که افراد در موقعیت های مختلف از خود نشان می دهند طراحی شده اند.

دو نوع اصلی تست شخصیت

تست های شخصیت چگونه کار می کنند؟ آزمایش شخصیت به گونه ای طراحی شده است که پاسخ های شرکت کنندگان را در مورد رفتار، ترجیحات، پاسخ های عاطفی، تعاملات و انگیزه های آنها برای ارزیابی ویژگی ها و الگوهای شخصیت استخراج کند.

دو نوع اصلی آزمون شخصیت وجود دارد: فهرست های خودگزارشی و تست های طرحواره ای:

فهرست های خودگزارشی شامل این است که از شرکت کنندگان خواسته می شود سوالات را بخوانند و سپس میزان صدق سوال یا عبارت را برای خودشان ارزیابی کنند.یکی از رایج ترین فهرست های خودگزارشی، پرسشنامه چندگانه شخصیت مینه سوتا (MMPI) است.

تست های طرحواره ای شامل ارائه یک صحنه مبهم، شی یا سناریو به شرکت کننده و سپس درخواست از آنها برای ارائه تفسیر خود از مورد آزمون است. یکی از نمونه های شناخته شده آزمون طرحواره ای، آزمون لکه جوهر رورشاخ است.

بزرگترین مزیت فهرست های خودگزارشی این است که می توانند استاندارد شوند و از هنجارهای تثبیت شده استفاده کنند. فهرست های خودگزارشی نسبتاً آسان برای اجرا هستند و قابلیت اطمینان و اعتبار بسیار بالاتری نسبت به تست های طرحواره ای دارند. از سوی دیگر، تستهای طرحواره ای بیشتر در تنظیمات روان درمانی استفاده می شوند و به درمانگران اجازه می دهند اطلاعات زیادی را در مورد یک بیمار به سرعت جمع آوری کنند.

به عنوان مثال، یک درمانگر نه تنها می تواند به پاسخ یک فرد به یک مورد آزمون خاص نگاه کند، بلکه می تواند اطلاعات کیفی دیگری مانند لحن صدا و زبان بدن را نیز در نظر بگیرد. همه اینها را می توان با پیشرفت افراد در جلسات درمانی بیشتر بررسی کرد.

نحوه استفاده از انواع مختلف تست های شخصیت

دلایل متعددی وجود دارد که ممکن است فردی یک تست شخصیت را انجام دهد. آزمون های شخصیت برای اهداف مختلفی از جمله:

۱-ارزیابی نظریه ها ارزیابی اثربخشی درمان تشخیص مشکلات روانی نگاهی به تغییرات شخصیت غربالگری نامزدهای شغلی

۲- آزمون های شخصیت گاهی اوقات نیز در تنظیمات پزشکی قانونی برای انجام ارزیابی ریسک، تعیین صلاحیت و در اختلافات حضانت فرزند استفاده می شود

۳- سایر تنظیماتی که ممکن است از آزمایش شخصیت استفاده شود عبارتند از روانشناسی مدرسه، مشاوره شغلی و حرفه ای، مشاوره روابط، روانشناسی بالینی و آزمایش استخدام.

دلایل انجام تست شخصیت

نمونه هایی از انواع مختلف آزمون های شخصیت

امروزه انواع مختلفی از آزمون های شخصیت محبوب شده اند و اغلب بر اساس نظریه های خاص سیستم های شخصیت استوار هستند. آزمون های شخصیت رایج عبارتند از:

شاخص نوع مایرز-بریگز (MBTI)

شاخص نوع مایرز-بریگز (MBTI) یک فهرست خودگزارشی است که شخصیت فرد را در یکی از 16 نوع مختلف طبقه بندی می کند. این بر اساس رویکرد کارل یونگ به شخصیت است و به یکی از محبوب ترین انواع تست های شخصیت در جهان تبدیل شده است.

این آزمون شامل چهار مقیاس مختلف است: برون گرایی (E)- درون گرایی (I)، حسی (S)- شهودی (N)، فکری (T)- احساسی (F) و قضاوت (J)- ادراک (P). بر اساس پاسخ های فرد، آنها با یک مخفف چهار حرفی (مانند INFP یا ESFJ) شناسایی می شوند که نوع خاص آنها را توصیف می کند.

پرسشنامه چندگانه شخصیت مینه سوتا (MMPI)

پرسشنامه چندگانه شخصیت مینه سوتا (MMPI) یکی از پرکاربردترین و تحقیق شده ترین انواع تستهای شخصیت است. در محیط های حرفه ای برای تشخیص شرایط سلامت روان و ارزیابی اثربخشی برنامه های درمانی استفاده می شود. همچنین اغلب در محیط های تجاری و پزشکی قانونی استفاده می شود.

پرسشنامه شخصیت HEXACO

پرسشنامه شخصیت HEXACO شش حوزه اصلی شخصیت را اندازه گیری می کند: صداقت-فروتنی، عاطفی بودن، برون گرایی، سازگاری، وظیفه شناسی و گشودگی به تجربه. این آزمون از تحقیقات بر روی انواع شخصیت بزرگ پنج سرچشمه می گیرد.

پرسشنامه شانزده عاملی شخصیت

پرسشنامه شانزده عاملی شخصیت (16PF) ویژگی های شخصیتی را بر اساس نظریه ویژگی شخصیت ریچارد کتل شناسایی می کند. این آزمون هنوز هم امروزه در تنظیمات مختلفی از جمله انتخاب کارمند، درمان زوجین و مشاوره شغلی به طور گسترده استفاده می شود

ارزیابی DISC

ارزیابی DISC چهار دسته اصلی شخصیت را شناسایی می کند: تسلط، نفوذ، پایداری و وظیفه شناسی. این اغلب در محیط های کاری مورد استفاده قرار می گیرد زیرا بیشتر بر روی اقدامات متمرکز است. این تست شامل 28 عبارت است که هر کدام حاوی چهار گزینه برای انتخاب شرکت کننده است. سپس پاسخ دهندگان بر اساس نتایج خود به عنوان یکی از 12 نوع شخصیت مختلف شناسایی می شوند.

همچنین می توانید آزمون شخصیت مختصر DISC رایگان ما را امتحان کنید.

تست لکه جوهر رورشاخ

تست لکه جوهر رورشاخ نوعی تست شخصیت طرحواره ای است که شامل تفسیر ذهنی یک لکه جوهر مبهم است. سپس یک درمانگر نتایج را بر اساس یک سیستم امتیازدهی که چندین مورد از آنها وجود دارد، تفسیر می کند. در حالی که این آزمون شناخته شده است، فاقد اعتبار، قابلیت اطمینان و ارزش تشخیصی است.

جداسازنده خلق و خوی کیرسی

جداسازنده خلق و خوی کیرسی در اواخر دهه 1970 توسط روانشناس دیوید کیرسی توسعه یافت. این یک فهرست خودگزارشی است که شخصیت را به چهار خلق و خوی اصلی طبقه بندی می کند. سپس هر خلق و خوی به چهار نوع شخصیت مختلف تقسیم می شود.

تاریخچه تست های شخصیت

یکی از اولین اشکال آزمایش شخصیت، که به عنوان فرنولوژی شناخته می شود، در اواخر قرن هجدهم ظهور کرد و در قرن نوزدهم رواج یافت. این رویکرد شامل اندازه گیری برآمدگی های جمجمه انسان بود که سپس به ویژگی های خاص شخصیتی نسبت داده می شد.

بعدا، روانشناسان شروع به تلاش برای تعیین تعداد ویژگی های شخصیتی مختلف کردند. به عنوان مثال، گوردون آلپورت پیشنهاد کرد که بیش از 4000 مورد وجود دارد. روانشناس ریچارد کتل از یک تکنیک آماری به نام تحلیل عاملی برای کاهش این لیست به 16 عامل شخصیتی مختلف استفاده کرد، در حالی که هانس آیزنک این لیست را به تنها سه مورد محدود کرد.

تاثیر انواع مختلف آزمون های شخصیت

آزمون های شخصیت می توانند به دلایل مختلفی مفید باشند. این آزمون ها می توانند به شما در یادگیری بیشتر در مورد خود و درک بهتر نقاط قوت و ضعف خود کمک کنند. و در حالی که همه آزمون های شخصیت متفاوت هستند، یادگیری اینکه ممکن است در یک ویژگی خاص امتیاز بالایی داشته باشید می تواند به شما در درک بهتر الگوهای رفتاری خود کمک کند.

به عنوان مثال، نتایج شما در یک آزمون شخصیت ممکن است نشان دهد که شما در درون گرایی امتیاز بالایی دارید. این نتیجه نشان می دهد که شما باید در موقعیت های اجتماعی انرژی صرف کنید، بنابراین باید زمان هایی را برای شارژ مجدد انرژی خود پیدا کنید. دانستن اینکه این تمایل را دارید می تواند به شما کمک کند تا زمانی که از معاشرت خسته می شوید را تشخیص دهید و لحظات آرامی را برای بازیابی تعادل خود کنار بگذارید.

نکاتی برای انجام انواع مختلف آزمون های شخصیت

هیچ راهی برای آماده شدن برای یک آزمون شخصیت وجود ندارد، اما برخی کارهایی وجود دارد که می توانید برای اطمینان از اینکه نتایج شما بهترین بازتاب شخصیت شما است، انجام دهید:

صادق باشید. سعی نکنید نسخه “ایده آل” از خودتان را ارائه دهید. در عوض، سعی کنید فقط به گونه ای پاسخ دهید که منعکس کننده شما و احساس شما باشد.

دستورالعمل ها را بخوانید. اگر دستورالعمل ها یا سوالات را درک نکنید، ممکن است نتایج شما بازتاب دقیقی از شما نباشد.

سعی نکنید “آزمون را شکست دهید”. از تلاش برای حدس زدن آنچه فکر می کنید ممکن است به عنوان پاسخ “ایده آل” دیده شود، خودداری کنید. فقط صادقانه پاسخ دهید.

همانطور که شروع به بررسی تمام ارزیابی های شخصیتی مختلفی که در دسترس هستند می کنید، احتمالاً یک چیز را خیلی سریع متوجه خواهید شد: آزمون های “غیر رسمی” زیادی وجود دارد! فقط یک جستجوی ساده آنلاین طیف وسیعی از آزمون ها و آزمون ها را نشان می دهد که برای گفتن چیزی در مورد شخصیت شما طراحی شده اند.

محدودیت های بالقوه انواع مختلف آزمون های شخصیت

در حالی که آزمون های شخصیت ممکن است در مواقعی مفید باشند، این بدان معنا نیست که بدون اشکال و محدودیت های احتمالی هستند. محدودیت ها و اشکالات خاص برای هر یک از انواع مختلف آزمون های شخصیت به آزمون های خاص، نحوه استفاده از آن و نحوه اعمال نتایج بستگی دارد. موارد زیر فقط چند موردی است که باید در نظر بگیرید:

فریبکاری ممکن است

یکی از بزرگترین معایب فهرست های خودگزارشی این است که ممکن است افراد هنگام پاسخ به سوالات درگیر فریب شوند. حتی اگر بتوان از تکنیک هایی برای تشخیص فریب استفاده کرد، افراد هنوز هم می توانند با موفقیت پاسخ های نادرست را اغلب در تلاش برای “خوب جلوه دادن” یا ظاهر شدن اجتماعی قابل قبول تر و مطلوب تر ارائه دهند.

نیاز به درون نگری

یکی دیگر از مشکلات احتمالی این است که افراد همیشه در توصیف دقیق رفتار خود خوب نیستند. افراد تمایل دارند برخی گرایش ها (به ویژه آنهایی که به عنوان مطلوب اجتماعی تلقی می شوند) را بیش از حد ارزیابی کنند در حالی که سایر ویژگی ها را دست کم می گیرند. این می تواند تاثیر جدی بر دقت یک آزمون شخصیت داشته باشد.

آزمون ها می توانند طولانی باشند

آزمون های شخصیت خودگزارشی همچنین می توانند بسیار طولانی باشند و در برخی موارد چندین ساعت طول بکشد. جای تعجب نیست که پاسخ دهندگان به سرعت خسته و ناامید می شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، شرکت کنندگان در آزمون اغلب به سرعت به سوالات پاسخ می دهند، اغلب حتی بدون خواندن موارد آزمون.

امتیازدهی می تواند ذهنی باشد

آزمون های طرحواره ای نیز دارای معایب و محدودیت های متعددی هستند. اولین مشکل در تفسیر پاسخ ها نهفته است. امتیازدهی به موارد آزمون بسیار ذهنی است و ارزیابان مختلف ممکن است دیدگاه های کاملاً متفاوتی از پاسخ ها ارائه دهند.

نتایج ممکن است ناسازگار باشد

همه آزمون های شخصیت قابل اعتماد یا معتبر نیستند. قابلیت اطمینان به ثبات یک آزمون اشاره دارد در حالی که اعتبار شامل این است که آیا آزمون واقعاً آنچه را که ادعا می کند اندازه گیری می کند یا خیر.

 

انواع مختلفی از آزمون های شخصیت با کاربردهای مختلف وجود دارد. برخی از آنها آزمون های غیر رسمی و “فقط برای سرگرمی” هستند که ممکن است به شما لبخند بزنند یا حتی بینش کمی در مورد جنبه های مختلف شخصیت شما ارائه دهند. همچنین انواع آزمون های شخصیتی وجود دارد که به طور خاص برای اهداف خاص و برای ارزیابی جنبه های کلیدی شخصیت توسعه یافته اند. در چنین مواردی، این آزمون ها استاندارد شده و به طور تجربی ارزیابی شده اند تا به ارزیابی اعتبار و قابلیت اطمینان نتایج آنها کمک کنند.

دانستن اینکه چه نوع آزمون شخصیتی را انجام می دهید و تشخیص اینکه چگونه می توان نتایج را تفسیر کرد، می تواند به شما ایده بهتری از معنای نتایج خود بدهد. اگر به انجام یک آزمون شخصیت برای یادگیری بیشتر در مورد خود علاقه دارید، با یک متخصص سلامت روان مجاز صحبت کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.

……