• نویسنده: AMiR ک
    • زمان مطالعه : ۱۰ دقیقه
    • تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۰۲/۰۲

    تست شوارتز

    Rate this page

    تست شوارتز 

    شالوم شوارتز (Shalom Schwartz) و همکارانش در سال ۲۰۰۱ پرسشنامه ارزش‌های فردی شوارتز، Portrait of Values Questionnaire یا به اختصار PVQ را منتشر کردند. شوارتز و همکاران او بر این باور بودند که در تمام جهان و در هر فرهنگ و زمینه‌ای، ده ارزش اساسی وجود دارد که برای افراد اهمیت داشته و سایر ارزش‌ها، از این ده‌گانه اساسی ریشه می‌گیرند:

    ده ارزش اساسی از دیدگاه شوارتز
    ۱-  خودرهبری (Self-Direction): استقلال در فکر و عمل. آزادی برای خلق، انتخاب و کاوش کردن.

    ۲- هیجان خواهی (Stimulation): به هیجان داشتن، تجربه چیزهای تازه و جدید و چالش در زندگی توجه دارد. این گروه ارزش، ارتباط تنگاتنگی با عامل برون‌گرایی در مدل پنج عاملی شخصیت دارد.
    ۳-  لذت جویی (Hedonism): شامل تجربه احساس رضایت، سرخوشی و لذت است.

    ۴-  موفقیت (Achievement): کسب موفقیت‌های فردی بر اساس استانداردهای جامعه در رقابت‌ها در این گروه مهم است.

    ۵-  قدرت (Power): اعتبار و جایگاه اجتماعی و داشتن کنترل و تسلط بر دیگران یا بر منابع را شامل می‌شود.
    * نکته: ارزش‌های گروه قدرت و موفقیت، هر دو بر اعتبار اجتماعی فرد متمرکز هستند. اما ارزش‌های دسته موفقیت، بیشتر بر اثبات کردن عملکرد موفق در تعاملات فرد تاکید دارند؛ در حالی‌که ارزش‌های گروه قدرت، بیشتر به کسب یا حفظ موقعیت مسلط در یک جامعه کلی‌تر توجه می‌کنند.

    ۶- امنیت (Security): به امنیت، هماهنگی و توزان و ثبات در جامعه، روابط بین فردی و در درون خود فرد اشاره می‌کند.

    ۷- همنوایی (Conformity): کنترل و مهار اعمال، تمایلات، رفتارها و انگیزه‌هایی که ممکن است دیگران را ناراحت کند، به آن‌ها آسیب برساند یا هنجارها و انتظارات اجتماعی را زیر پا بگذارد؛ حتی اگر به قیمت گذشتن از خواسته‌ها و نیازهای خود باشد.

    ۸- سنت گرایی (Tradition): شامل احترام، تعهد و پذیرش نسبت به آداب و رسومی است که فرهنگ سنتی یا دین به فرد ارائه می‌کند.
    * نکته: ارزش‌های دسته همنوایی و سنت‌گرایی از نظر جنس انگیزه به یکدیگر نزدیک هستند؛ چراکه در هر دوی آن‌ها، تبعیت فرد از انتظارات و امیال اجتماع اهمیت دارد. اما در سوژه‌ای که فرد از آن تبعیت می‌کند، با یکدیگر تفاوت دارند.
    ارزش‌های همنوایی، به تبعیت از افرادی اشاره دارد که فرد مدام با آن‌ها در تعامل است؛ مانند والدین، معلم‌ها یا مدیران. اما ارزش‌های سنت‌گرایانه، به تبعیت فرد از مسائلی انتزاعی‌تر اهمیت می‌دهند؛ مانند آداب و رسوم مذهبی یا فرهنگی.

    ۹- خیرخواهی (Benevolence): شامل حفاظت و افزایش رفاه افاردی می‌شود که فرد دائما با آن‌ها در تعامل است و هم‌گروهی‌های اجتماعی او به شمار می‌آیند (گروه خانواده، دوستان، همکاران، هم‌فکران و …).
    * نکته: ارزش‌های همنوایی و ارزش‌های خیرخواهانه هر دو در جهت ترویج همکاری و حمایت در روابط اجتماعی قدم برمی‌دارند. البته رفتارهایی که در راستای ارزش‌های خیرخواهانه است، در جهت ارضای یک انگیزه درونی هستند؛ در حالی‌که ارزش‌های همنوایی، در جهت جلوگیری از پیامدهای منفی برای فرد است.

    ۱۰- جهان نگری (Universalism): بر درک کردن، احترام گذاشتن، تحمل و حفاظت از رفاه همه مردم و طبیعت تاکید دارد.
    * نکته: خیرخواهی و جهان‌نگری کمی به هم شباهت دارند؛ اما خیرخواهی مختص دایره محدود افرادی است که فرد آنان را به نحوی می‌شناسد، اما جهان‌نگری، جامعه وسیع‌تری از مردم جهان و طبیعت را شامل می‌شود.

    پرسشنامه ارزش های فردی شوارتز (PVQ)، به ما در شناخت ارزش های شخصی و فردی کمک بسزایی می کند و هویت زندگی را برای ما تعیین می کند. در این مقاله قصد داریم شما را بهتر با این آزمون و پرسشنامه مهم آشنا کنیم.

    .

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *